Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Muğla Yerkesik ve Belediye Meclis üyelikleri nasıl oluşmalıdır?

YERKESİK VE BELEDİYE MECLİS ÜYELİKLERİ NASIL OLUŞMALIDIR?

Belediye Meclis üyelikleri ve Yerkesik Belediye Meclis üyesi kimler olmalıdır? Nasıl olmalıdır? Esasında bu sorular üzerinde durmak gereklidir.

Hangi vasıflara sahip kişiler meclis üyeliğine aday olmalıdır?

Yıllarca Yerkesik’te bu işle ilgili iç içe yaptığım çalışmalar dolayısıyla işin Meclis onaylarıyla ve Belediye Başkanlarıyla  ilişkili olması gerçeklerle karşı karşıya bırakmıştır. Bir başka yönüyle ise, Meclis kararları üzerinde iş bilmez tutum ve göstergelerle oynanmış veya kararlar alınmış, yanlış ve sıkıntı yaratacak şeylere neden olunmuştur.

O nedenle yöresel Yerkesik ve çevresi için gözlemlerim objektif değerlendirmeler ve halktan yana olmuştur. Hep şöyle ifade etmişimdir. Yerkesik için yaptığım iş taşların bilenmesinden, zorluklarından çıkan bir iş ve yöresel amaçtır.

Ve yıllar boyu meclis yapıları ile çalıştım, Belediye başkanları ile. Yirmi yıl dile kolay. Yöresel bir işte karşı karşıya kaldığım bu yapılar ile  gördüğüm o dur ki, hep sancılar çekilmiştir,  hep yöresel kayıplar yaşanmıştır.

Önceki yazımda dikkati çekmeye çalıştım ileride ise bu konuda yöresel var ettiğim işin hangi süreçlerden ve sorunlardan geçtiğini, Yerkesik’teki tıkanıklıklar nelerdir?  Bunları elbette yazılarımda işleyeceğim.

Şimdi gelelim. Belediye Meclislerine. Yılların  sancısından çıkmış, yöresel yaşanan sıkıntıların kaynaklarına;

Bir Belediye Meclisi nasıl olmalıdır? Tanımlayalım. Eğer siyaset gözetmeksizin halkın hizmet alması düşünülüyor ve halk için ise her Belediye Başkanlığı. Tanımlayalım;

Bir Belediye Meclis üyesi evinden çıktığında çevresini gözlemleyen hiç çıkar ve iş gözetmeksizin kendi işinin de üstünde, üstün bir yöre sevgisi olan, çevresindeki sorunları ve çözümleri görebilen, halkını dinleyen, dinlediklerini  kavrayan, kavradıklarını Belediye Başkanlığı’na, Meclise taşıyabilen, burada çözülmesi için gerekli çalışmaları yapan kişidir.

Bu çerçeveden işe ve yöreme baktığım zaman halk kiminle iç içe? Kime gidip derdini anlatabilir, kendine yakın görüyorsa  ise işte, o zaman halkın istekleri ve sorunları karşılık buluyor demektir.

Yaşadığım yörem dediğim Yerkesik için 1944 yılında kurulan köklü bir belediye  yapısına sahip Yerkesik Belediyesi yetkileri Muğla Menteşe Belediye Başkanlığı adı altında toplanmıştır.

Yerkesik ve köyleri en geniş kapasiteye sahip bir bölgedir. Yerkesik mahallesi olarak yönetilecek isek, o halde daha güçlü, daha birikimli, halka kendini adayan, halkın kendine yakın bulduğu, sorunlarını konuşabildiği, Yerkesik ve köylerinin konularını Muğla’ya Menteşe Belediye Başkanlığı’na güçlü, bu işi taşıyabilecek kriterlere sahip adaylarla yürütülmelidir.

Yoksa Yerkesik ve çevresi daha çok sıkıntılar çekecek, sancılar yaşayacaktır anlamına gelmektedir.

O halde halkın daha iyi hizmet alacağı, daha çok yakınında bulacağı adımları atmak, baştan tedbirleri almak en doğru ve akılcı kararlar olacaktır. Geleceğe  gerek Yerkesik parçası ve halkı için, gerekse Muğla’ Menteşe Belediye Başkanlığı için güçlü ve başarılı ilkeli ve coşkulu bir yönetim oluşturmak hem yöresel , hem bölgesel kazanımlar olacaktır.

O nedenle siyaset kıvrımları taşımadan bu işte kimler yetkili ve temsil gücüne sahiptir, halkın duyguları ve düşünceleri , izlenimlerini dikkate alacak her çalışma daha çok halk  için, belediyecilik ruhu ve anlayışını getirecek, geleceğe kalkınan bir halk gerçeği ortaya çıkacaktır.

Deyim yerindeyse herkes eteğindeki taşları dökmeli, Menteşe Belediye Başkanlığı Meclisinde isim ve usul olarak  temsil edecek değil, gerçekten bu işi akılcı olarak güçlü ve gerçekçi taşıyacak aday ve Meclis yapısına ihtiyaç bulunmaktadır.

Yerkesik parçası halkını kucaklayan, yöreyi ve çevresini iyi taşıyan iki güçlü meclis üyesi ile yürütülmelidir.

Dileğim CHP’nin ve diğer siyasetlerin bu amaçlarla buluşturulması ve çalışılması iktidar yollarının açılmasıdır.

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..