Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yerkesik Belediyesi değerlendirme ve veda toplantısı gerçekleştirdi…

Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci ve Belediye Meclisi önümüzdeki seçimlerle Büyük ŞEHİR kapsamına alınan beldemiz Yerkesik için Menteşe Belediye Başkanlığı sınırları içinde yoluna devam edecek olan yöremde önceki gün bir veda ve değerlendirme toplantısı yaptılar .

Yerkesik, yörem. Belediye ile herhalde en çok iş yürütmek isteyen kişiydim. O nedenle en çok kavga eden, sevgi taşıyan, yeri geldiğinde bir çok şey için bir araya geldiğim Belediye, her an girdiğim, çayını içtiğim, dosyalarımı, yazılarımı sıraladığım, halkla içi içe olan belediyemiz.

Yöre halkı için de aynıydı, Yerkesik Belediye Meclis Başkanı ağabeyim Macit Kılınç’ın dediği gibi evimi, ocağımız, ailemiz… Hep girdik dertlerimizi, yöremizi orada paylaştık, tartıştık, iş yaptık.

Yazımın ilk başında yıllarca içi içe yaşadığım Yerkesik Belediyesi tüm birlikte olduğum Belediye Başkanlarına, Belediye Meclislerine, hele Belediye personeline içten teşekkürlerimi iletirim.

Dedim ya Belediye ile en çok dertlenen, elini taşın altına koyan, sızlanan, güç ve iş katmak isteyen, yöre sevgisi duygusu ile, en çok seven herhalde bendim.

Geçtiğimiz akşam olan değerlendirme ve veda toplantısında bir konunun çok farkındaydım ancak bu derece güçlü değil, belki. Gördüm ki, gerek Belediye Başkanı Yusuf Demirci, gerekse Belediye Meclis Başkanı Macit Kılınç değerlendirme konuşmalarında birlikte çok olgun ve olumlu, tamamlayarak, güçlü iş ortak ve oy birliği  ile Yerkesik için kararlar alıp yürüttüklerini, orada dinlemekten büyük gurur duydum.  Yörem adına, Yerkesik halkı adına. Siyaset, kültür, sosyal duygu adına  ilkeli ve düzeyli, gurur duydum.

Teşekkür etmek gerektiğine inanıyorum.

Çok olgun bir karar merci ve uygulama Yerkesik için öncelikli,  önem taşıyan tüm meselelerini,  konularını bir bir çözdüler, uyguladılar.

Bu çalışmaların neler olduğunu tek tek gerek slayt, gerekse konuşması ile Yusuf Demirci  tekrar bilgilendirdi.

Bunları bir sıralayalım, ancak bu yazımı duygulu bir yazı olarak yazacağım dedim.

- 57 km.lik Su Şebekesi yenilendi, scada kontrol sistemli olarak tamamlandı.

- Alternatif olarak kaynaklarla beraber merkez Yeniköy’den içme suyu sondajı yapıldı. Yeterli su çıktı. 2050’ye dek Yerkesik için su meselesi çözüldü.

-  Arıtma tesisi ve kanalizasyon projeleri tamamlandı yatırım programında Büyük ŞEHİR’e devredildi.

- Elektrik hatları yaklaşık 3te 2 si yeraltına alındı. Program devam ediyor.

- Spor sahası bölgesel düzeyde yeniden Spor Loto’nun katkılarıyla gerçekleştirildi.

- Muğla  Milas Ören  köy yolları Karayolları ağı içine alındı yol genişliği 15 mt. olacak.

- Muğla Üniversitesi’ne 22 dönüm Teknoloji alan olan arsa tahsisi yapıldı. Teknopark projesi altında Kozmetik  Laboratuarı  zemin çalışması başladı.

- Acil Yerkesik Ahmed Efendi istasyonu kuruldu.

- Yerkesik Menteşe mahallesi civarında Butik Otel çarşı alışveriş merkezi planlanarak ruhsat aşamasında bir yatırım planlandı.

- 30 kişilik kadın istihdamlı ihracata dönük antik taş mermer işleme fabrikası kuruluyor.

- Su şebekesi nedeniyle kazılan tüm sokak ve caddelerin düzenlemesi parke-beton zeminleri yapıldı.

- Daha önce Muğla İl Özel İdaresi kaynağı ile Yerkesik Belediyesi’nin yer tahsisini yaptığı yapımı gerçekleşen bina Yerkesik Semt Polikliniği olarak bir süre çalıştıktan sonra Muğla Üniversitesi Adli Tıp Kurumu olarak tüm çevreye hizmet etmektedir.

Yöremde bu işler için mutluluk duydum. Gerçekçi bakmak gerekse çok yaşamsal ve önemliydi.

Ve Belediye Meclis başkanı ağabeyim Macit Kılınç geçmişten bugüne Yerkesik Belediyesi’nin önemini, işlerini, Belediye Başkanlarına değinerek Yerel Yönetimi Yerkesik’te 1944 yılından bu yana kucaklayanlarını ve hizmetlerini yad etti.

Yerel yönetimlerin, yerel iradelerin elbette kapatılmaması, elimizden alınmaması  gerekti. Ancak bugünden sonrası için neler yapılabilir? Nasıl daha iyi, halktan yana yönetimler, mutluluklar getirilebilir asıl ilgilenilmesi gereken yaşadığımız bölgenin, yörenin bizim özümüz ile geleceğe yönelmesidir.

Ve Menteşe Belediye Başkanlığı iradesine bağlanan Yerkesik için bugünden sonra çok önem taşıyan meselesi gerek on dört köyü, gerekse geniş bir bölgeye yayılması ile gerek Büyükşehir, gerekse Menteşe Belediye Başkanlığı’nda güçlü, daha  çok hizmet alınacak  ve halkın sorunlarının ve çözümlerinin tesbiti için, güçlü- doğru ve yerinde temsil edilmesi ve tüm yörenin ve çevresinin işlerinin yerinde ve amacında çözülmesi çok önemsel bir durum arz etmektedir.

Ve, veda, değerlendirme toplantısında Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci geldiği günden bugüne kimseyle iletişimsizlik, huzursuzluk yaratmadan olumlu ve işlerin neler olduğunu kavrayarak çözülmesi için koştu.

Ne mutlu böylesine bir çizgi izleyebilmek.

Ne mutlu böylesine bir Belediye meclisi.

Bir teşekkürü de Prof.Dr. Yüksel Özden’e yapmak gerek.

Ve iyi anılar, izler, mutluluklar bırakmak. Hoş bir sedaydı diyebilmek. İleride pencerenin önünde otururken yaptıkların, anıların ile huzurlu, mutlu yaşayabilmek.

Yusuf Demirci yapamadıklarımızın gerekçelerini açıklayacağız dedi. Süreç yetmedi. Biraz  farklı alanda serzenişlerim …. Neyse biz bugüne bakalım.

Belediyecilik demek çevresini, kentini, yöresini değiştiren, geliştiren, etkileyici, halkla iç içe,  halkla yan yana bir anlayışla sorunlara ve çevresine saygılı ve hakim yürümek demektir.

Yerkesik yöresinin bundan sonraki yaşamının gerek kalkınması, gerekse huzurlu olması dileklerimi yineliyorum, iş yapan herkese teşekkür ediyorum, herkese sağlıklı yıllar diliyorum. 

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..