Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '10

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Muhasebe Temel Denklemi & Satış

Muhasebe Temel Denklemi & Satış
 

Girişimciler, kâr elde etmek için ticari işletmeleri kurarlar. Belli bir sermaye ile kurulan işletmenin, hedeflerine varabilmesi için her şeyden önce kendini finanse edebilmelidir. Bunun anlamı her ticari işletme gelir elde etmek için önce kendi personelini, aktitivitilerini, araç – gereçlerini, ulaşımını, haberleşmesini vb. işlerini finanse etmek zorunda olduğudur.

İşletmede yapılan ticari işlemler, işletmenin finansal yapısına etki eder ve işletmeninin sahip olduğu ekonomik değerler zamanla şekil değiştirir. Bu hareketleri anlamlı olarak izleminin bir yolu da muhasebe temel denklemi ile bilanço ve gelir tablosu gibi finansal tablolardır.

    Varlıklar = Kaynaklar
    (Aktifler) = (Pasifler)
veya
    Varlıklar = Borçlar + Öz sermaye
ve
    Gelirler – Giderler = Kâr veya Zarar

Sonuç: Günümüzde tüm işletmeler kârlılıklarını artıracak, maliyetlerini azaltacak çözümler aramaktadır. Yapılan araştırmalar göstermektedir ki bu sorunun çözümlerinden biri de giderleri optimize ederek, satış ve satın alma süreçlerinin etkinlik ve verimliliğini arttırmaktır. Hülasa, her ticari işletme kâr elde etmek için "müşterilere değer vererek" satış yapmalıdır.

Esen kalın, mutlu kalın,

Şenol ELBAY

 
Toplam blog
: 79
: 1511
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

Söz uçar, yazı kalır. Verba volant, scripta manent. Words fly away, writings remain. Les mots vol..