Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Musa kimi 'hack'ledi?!

Konu Erzurum'dan önce kayıp haberleriyle duyduğumuz daha sonra vahim bir cinayete kurban giden 13 yaşındaki Musa Kang; fotoğraflarına bakıyorsunuz meşhur "Ağlayan Çocuk"u fersah fersah geride bırakan bir masumiyet tablosu. Her kim öldürmüşse insanın içinden ancak lanet okumak geliyor; böyle bir çocuğa bakmaya kıyamaz insan.

Peki her şeyi bir yana daha 13 yaşında olması nedeniyle her türlü suçtan muhaf olması gereken üstelik bir suçu işleyen değil de hedefi olan bu çocuğumuzu nasıl nitelendiriyor bizim Milliyet Gazetesi ve basın: "Hacker Musa! Küçük Hacker!" vb...

Bu başlığı atanlar kimden almış bu haberi?

O da pek belli değil, İnternetcafe ve çevresindekiler çocuğu bolbol bilgisayar başında gördükleri için tahminen sallamışlar... hacker'mış Musa. Güya mafya Musa'nın hackleme marifetinden istifade para kazanma işinden dolayı kaçırmış ve öldürmüş olabilirmiş Musa'yı.

Soruşturmayı yürüten emniyet amiri "...olayın İnternet bağlantısını inceledik, yalnızca Musa'nın sıkça oynadığı bir İnternet oyunundan küçük miktarlarda para kazanması söz konusu..." diyor. Ortalıkta bir hackleme olduğuna dair en ufak bir emare yok.

Peki neden bu konuda haber yapanlar ille de Musa'yı hacker olarak nitelendiriyor?!

Hacker akademik kariyer falan gibi prestijli bir şeymi ki çocuğun isminin önüne sıfat yapıyorsunuz?! Hackerlik bildiğimiz oldukça güncel, özellikle de İnternet üzerinde uygulama bulan bir bilişim suçu.

Yasa dışı yollardan kurumların veya kişilerin bilgisayar, İnternet sunucusu veya sitesi, banka şifresi gibi gizli koruma önelmlerini, güvenlik duvarlarını aşıp buradan haksız çıkar elde etme işi. Bildiğimiz ağır bir suç yani bu hackelemek ve hackerlık.

Sayın habercilerimiz attıkları başlıkla bir suçun kurbanını durduk yerde hackerlık gibi bir suçun faili haline getirdiklerinin farkında mı değiller, yoksa farkındalar da sırf haberleri daha çok ilgi çeksin, daha çok tıklansın diye zavallı Musa'yı kendi küçük menfaatlerine mi kurban ediyorlar?!

Nasıl olsa çocuğun ailesi bu işlerden anlamaz, salla gitsin, Musa hacker olsun, haber tıklansın, habercinin başı göğe ersin!

Bir gün kendi çocuğunuzun başına böyle bir şey gelse bilgisayar başında çok vakit geçiryor diye hacker mı ilan edeceksiniz ya da çocuğunuzbir gazetede böyle bir haberde bu sıfatla anıldığında gurur mu duyacaksınız?!

Elinizi vicdanınıza koyup başlığı gözden geçirin lütfen!

 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlar..