Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

06 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Müzisyen-Baterist Gözüyle "Hadise" ve "Düm Tek Tek"

Müzisyen-Baterist Gözüyle "Hadise" ve "Düm Tek Tek"
 


Bu şarkı varya, fevkalâdenin fevkinde; tabii ki ses de getirir, birincilik de!..


2009 yılı Eurovısıon şarkı yarışması temsilcimiz, Hadise ismiyle belirlenmiş, iş şarkı oluşumuna kalmıştı... Nihayet yılbaşı gecesi şarkı sahne aldı ve o andan itibaren, belki de en azami ölçüde Milliyet Blog'da Hadise, bazı yazarlarımızın da belirttiği üzere adı gibi olay oldu!..


Aslında şarkı ilk gösterime çıktığında, üzerine yazmayı düşünmüş, lâkin çok klişe cümleler olacağını tahmin ederek vazgeçmiştim. Sonrasında, bu konuya değinen arkadaşların yazdıkları farklı bloglarda gördüğüm enteresan yaklaşımlar ve bakış açıları, beni de, bu işten azbiraz anlayan biri olarak bazı noktalara değinmeye zorladı.


Yılın ilk günü sokakta vatandaşa tutulan mikrofona, şarkı ile ilgili belirtilen düşünceler genelde şöyle başlıyordu... "Ee Türkçe olsaydı daha iyi olurdu amaa..."


Her Türk'ün gönlünde yatan tabii ki Türkçe sözlerle birinci olabilmektir ama bu mümkün değildir!.. Onlarca yıl Türkçe sözle denenmiştir ve sonuç ortadadır, kendimiz çalıp kendimiz dinlemişizdir. Uyanalım artık!.. Bu olaya milliyetçilik penceresinden bakmak yanlıştır.


Evet, İngilizce katılım için en uygun dil seçimidir bence. Bunun dışındaki katılım yüzde 50 kayıpla başlamaktır bizim için. Burada amaç bir yarışmayı kazanmaksa eğer, gidilecek yol da budur. Amaç kendimizi eğlendirmek olsaydı ki, o tarz şarkılar zaten piyasada mevcuttur, dilden şikâyeti olanlara tavsiyem evde, kırda, yaylada onları dinleyip eğlenmeleridir. Bir yarışmaya yabancı dille katıldık diye Türklüğümüz zedelenmez!.. Uluslararası bir yarışmada birinci olabilmek için farklı milletlerin oyunu almak gereklidir ve o milletlere de anlayabilecekleri bir dilde hitab zorunludur. Bunun dışındaki çabalar beyhudedir.


Beste ülkemize birincilik getirecek kalitede harika bir bestedir. Ritm ve melodi mükemmel ve akıcı olduğu gibi, enstrüman seçimleri de harikulâdedir.


Sözler "lâf olsun torba dolsun" tarzı olmayıp, anlamlı cümlelerden oluşmaktadır.


Hadise çok doğru ve en doğru yorumcu seçimidir. İngilizce'ye tümüyle hakim olmasıyla, berrak ses tonu ve mükemmel pop gırtlağıyla, bunun yanı sıra düzgün fiziğiyle de sahneye ve şarkıya yakışan, yâni şarkıyla bütünleşen bir yorumcudur.


Elbette şarkıya usta bir aranjör eli değecek, son düzeltmeleri yapılacak ve daha da hoş bir hale gelecektir. Benim şahsi fikrim "düm tek tek" vurgularının her nakaratta sözle tekrarlanması yerine, azaltılarak sadece ilk ve son nakaratta söylenmesi, aradaki tekraraın da vurmalı çalgılarla orjinal sesin verilmesidir. Böylece nakarat, beğeni çizgisini aşmayıp bıkkınlık vermeyecektir.


Benim şarkıya ve yorumcumuza güvenim tamdır, puanım da "12" dir. İnanıyorum ki bu parça ülkemize bir birincilik daha getirecektir. Oylamalar siyasi olmasa bu daha bir kesindir... Lâkin, bu şarkı siyasi oyları da aşabilecek düzeyde mükemmel bir oluşumdur.


Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığım Hadise'ye başarılar dileğimle...

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..