Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Hatice Karatepe

http://blog.milliyet.com.tr/haticekaratepe

16 Aralık '15

 
Kategori
Psikoloji
 

Nasıl mutlu oluyoruz?

Nasıl mutlu oluyoruz?
 

Nasıl mutlu oluyoruz?


Yıllardır pek çok araştırma ve klinik gözlem kahkaha atmanın insan ruhuna çok iyi geldiğini vurguluyor.
 
Gülümsemeyi ve sıkça tebessüm edebilmeyi biz psikologlar da çok terapötik buluyoruz. Sizlere ilaç reçete edemiyoruz ancak bol bol gülümsemenizi tavsiye ediyoruz… Ve bakın siz gülerken aslında vücudunuzda neler oluyor…
 
Yüz, karın ve sırt bölgelerindeki kaslarınızı çalıştırdığı için kas gerginliğinizi azaltıyor ve relaksasyon düzeyinizi artıyor. Bu arada beyninize gönderilen stres sinyalleri neredeyse yok oluyor. Bu demek ki, gün içinde kendinize verdiğiniz gülümseme egzersizlerinden sonra daha mutlu ve rahatlamış hissetmeniz mümkün!
 
Adrenalin ve kortizol gibi stresi artıran hormonların salınımı azalırken, T-hücreleri ve Gamma interferonları gibi antikorların salınımının artması bağışıklık sistemizi güçlendiriyor ve sizi hastalıklara karşı daha dayanıklı bir hale getiriyor.
 
Bolca endorfin salgılanıyor. Vücudunuzun ‘iyi hissetme’ hormonu mutlu, huzurlu ve güvende hissetmeniz için iş başındayken, aynı zamanda güçlü bir ayrı kesici olmak için de çalışıyor. Yani gülümsemeniz ruh halinizi olumlamak için en etkili yol olarak görülüyor.
 
Tebessüm etmenin bulaşıcı olduğunu biliyoruz, gülücüklerinizi cömertçe paylaşmaya devam etmenizi öneririz. :)
 
 
haticekaratepe@madalyonklinik.com
 
Toplam blog
: 6
: 706
Kayıt tarihi
: 18.05.15
 
 

Lisans öğrenimi sırasında bir çok akademik araştırma ve TEGV, LÖSEV, SHÇEK gibi kurumların sosyal..