Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Ne oldu Fener’e? Konyaspor karşısında söndü!

Ne oldu Fener’e? Konyaspor karşısında söndü!
 

milliyet.com.tr


 Anadolu takımlarının sezon başında verecekleri  derslere dikkat edelim. Böyle bir ders de dün Konyaspor’dan geldi.

Fenerbahçe hala tatil havasında. “Biz büyüğüz… Biz çok büyüğüz..!” havasında sahada dolaştı durdular.  Tıpkı  Milli Takım gibi… Bir sürü yeni transfer… Bir sürü afra tafra henüz Fenerbahçe’de yaprak kıpırdamıyor. Üstelik hala derin mahmurluk ve horultu sesleri geliyor.

Son 75 dakikaya kadar galip vaziyette oynayan Fenerbahçe futbolun en büyük ilkesini :” Bir maçın 90 dakika..” olduğu ilkesini unuttu. Bunu unutmayan Konyaspor evirdi çevirdi , maçı kendi lehine 3-2 yazdı. Fenerbahçe de o kadar büyüklüğünü sırtına alıp, ezik, yorgun sahayı terk etti.

Sahada ne kaldı ? Fenerbahçe’li Emre’nin verdiği  “Rabia” işareti mi? Bu bir siyasi işaret değil mi? Hani sahalarda siyasi sloganlar yasaktı… Ama diyeceksiniz ki , aynı işareti de RTE da kullanmıyor mu? Evet, kullanıyor… O zaman mesele yok. Mursi yanlıları çok sevinmişlerdir.  Evet, Mısır da çok kanlı, çok berbat oyunlar oynanıyor. Tarihi oyunlar. Biz, Türkiye olarak bütün bu oyunların içinde boğazımıza kadar yer almalı mıyız?  Biraz serinkanlı olsak ne olur? Nihayet, bu bir ülkenin iç meselesi. Ama RTE öyle kabul etmiyor. Bu meseleler artık bizim de meselelerimiz, demeye getiriyor.  Ne kadar doğru, insanlarımızın takdirine… Bu arada Konyaspor tribünlerinde binlerce Mısır bayrağı dalgalandı…

Ama Emre, bu işaretiyle Hakan’dan sonra Meclis’te yer alacak ikinci futbolcu olacağını gösterdi… Helal olsun. Sanırım daha  birkaç tane daha “Hulus..” çakması lazım!

Bu durumda Fenerbahçe’nin duruşu hiç de güven verici değil.  İlk maçında yenildi. Hem de Konya’da Torku-Konyaspor karşısında… İstanbul’a taraftarlarının karşısına ne yüzle dönecek.

Büyük takımların sezon başında böyle şok sonuçlar alındığı oluyor. Bakalım Galatasaray, Beşiktaş ne yapacak..? Trabzonspor, Başkanının çok konuşmasına karşın, şimdilik bir kapalı kutu.  Onu da göreceğiz.

Galiba Anadolu takımları yine çok can yakacaklar.

Karşılaşma öncesi Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, Fenerbahçe yedek kulübesine giderek Ersun Yanal'a başarılar dilemesi güzel bir davranıştı.

Ama ben Ersun Yanal’a acıdım. Bütün iyi niyetiyle sen takımı çalıştır. “Her şey iyi..” izlenimleri gönder, sonra ilk lig maçında başın önde dışarıya çık. Ersun Yanal bu işi sonuna kadar götürebilecek mi , biraz kuşkum var. Hadi hayırlısı.

Ama yine de gök kubbede Ersun Yanal'ın şu sözleri asılı kalacak :"Futbol böyle bir şey..."


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..