Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Ne olursak olalım, olduğumuz gibi görünelim

Ne olursak olalım, olduğumuz gibi görünelim
 

Ne olursak olalım, olduğumuz gibi görünelim. Sahte maskeler kullanarak, kimseyi aldatmayalım.

Hayatımızı dolu dolu, istediğimiz gibi yaşayalım.

İnce hesaplar da yapmayalım. Ne aşk, ne hayat, ne de dostlarımız ince hesaplarla uğraşanlardan hoşlanmaz. Bunu zamanla anlayacaksınız.

Kendiniz gibi yaşayın. Hayatı ertelemeyin.

Hayat hakkında bilgisi olmayan, çelişkili insanlar biten ilişkinin ve giden kişinin ardından ne olduğunu anlayamadan şaşırırlar. Neyi anlatacaksın ki bu insanlara, bütün konuşmaların yetersiz kaldığı noktalarda bir şeyleri anlamaları mümkün olabilir mi?

Olduğumuz gibi görünmek biraz da paylaşmaktır aslında. Yaşamak için bence gereklidir paylaşmak. Bu şekilde hayat gerekirse toparlanır, bir şeyler eksikse bölüşerek giderilebilinir, eldekiler çarpılarak çoğaltılabilinir. Ancak o zaman ki hayatın bir anlamı olur. Ortak paydaların olmadığı birliktelikler ne kadar uzun süreli olabilir ki?

Birlikteliklerde aynı yere bulunabilmek, uyumsuzluk yaşamamak önemlidir. Sabah birlikte uyanmaya, paylaşmaya, yalnızlığa, kalabalığa, sessizliğe, gürültüye, bazen günü onu çok özleyerek geçirmek isteriz. Bazen de kısa yokluklarda nefes almaya ihtiyacımız olur.

Birlikteliğini, başkalarının gözüyle hayata bakarak, “o onu” dedi, “bu bunu dedi” diyerek, başkalarının sözüyle yönlendirmeye ve şekillendirmeye çalışanlar, başkalarının sözleri ile yaşanacakları erteleyen insanların maalesef bir başka biriyle uyumlu bir birliktelik ya da ilişki yaşama ihtimalleri yoktur. Onlar tek başlarına yaşayıp, hayatlarını idame ettirmek zorundadırlar. Belki de bu şekilde daha mutludurlar.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..