Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '21

 
Kategori
Güncel
 

Ne Tamer Ne Nihal Hatalı

Hayat denilen şu döngü içerisinde doğru ve yanlışlar içinde yaşayan canlılarız. Insanoğlu, doğruyu yanlışı ayırdığı zaman ömür sona yaklaşmış olur.
 
Renkler ve zevkler mevzusundan yola çıkalım. Mesela seversiniz sevmezsiniz. Geçtiğimiz günlerde Tamer Karadağlı için sözlü linç girişiminde bulunuldu. Sözlü taciz, hor görme. hazımsızlık ve her şey vardı. Kim ne derse desin adamın haklı tarafları vardı. Neticede ödülü alma adabı vardır. Araştırma yaptığımızda sadece bizim ülkemizde ebeveyn gibi "heyecanlıydı amcası, ondan unuttu" çıkışları yapılır. Bakın bakalım bizim dışımızda başka yerde var mı bu örnekler.
 
Adam mimik yapmış. Taşfırın erkeği dışında başka rol oynayamaz sözleriyle mesleğine dil uzatılmıştır. Bizimkiler dizisi yıllarca yayınlandığında en uzun dizi diye övünmeyi bildiğimiz gibi, bir adamın da bir karakterle yıllarca anılması bir başarıdır. Onu eleştirenler, onu bugüne kadar zirvede tutanların yine kendisidir. Tamer Karadağlı ağabeyim, Ferhunde hanımlardan bu yana ciddi ve göz önünde bulundurulması gereken bir oyuncudur. Bugün kalem tutmayı bilmeyen, onun bunun ajansında sırf biraz bebek yüzlü diye her dizide oynayan yeteneksizleri görmelisiniz. Tamer ağabey oynadığı taşfırın karakterini sadece oynamamış, ona yenilikler de katmıştır. Haksızlık yapmayın! 
 
Rahmetli Kemal Sunal'ı çok seviyoruz. Özlüyoruz ve saygıyla anıyoruz. Yıllarca adam artık Şaban ismiyle anılmak istemediğini söylediğinde, onu sevenler onu ne kadar dinledi? Yani Şaban lakabı kendisi istediği halde unutuldu mu? Hayır. Çünkü Kemal Sunal'ı başka, Şaban'ı başka iki insan yerine koymamız gerektiğini göremedi toplum. Tamer ağabeyim de beğenirsiniz beğenmezsiniz Taşfırın erkeği Haluk olarak anılıyorsa, bu onun ciddi bir başarısıdır. Aslında onu küçümsemeye çalışanlar onu yüceltiyorlar. Kim ne derse desin arkadaşlar! Yıllarca bu sektörde kalabilen kim olursa olsun saygıyı hak ediyor ve Tamer Karadağlı boş bir adam değil! Sakın ha! Allah taş yapar.
 
Kadın hakları savunucuları çıkmışlar ortaya: "Taşfırın erkeği Haluk bey! O bir kadın. O ne mimik öyle?" demişler. Haluk'u tanımasa, o karakteri bilmese, o mimiği bilecek mi? Takip ediyorlar ki biliyorlar. İzliyorlar ve takip ediyorlar. Sorun, biz ülkede başarılı insanları övemiyoruz. Bizim toplum bunu yapmaya utanıyor. Kendinin azalıp yok olacağını düşündüğünden bir can pazarı oyunu var burada. Siyasi düşüncelere hiç girmiyorum. Beni bir santim bile ırgalamaz. Ama sırf karşımızda bir bayan var diye, o kadına, "sen her terbiyesizliği yap" biz seni "o ne yaparsa yapsın, hakkıdır, kadındır" diyemeyiz. Kadının da anlayışlı olması gerekir. İyi! Sırf kadınsınız diye saygısızlık yapmak, adama Tamer demek, oyunculuğuna laf etmek, konuşmasında iyi oyuncu yoktu demek, Bu ödülü kimdi veren diye laf söylemek hakkını kimse kimseye vermez. Sanki birileri "sen her haltı ye, söyle et, haddini de aş, biz seni o kadındır diye koruruz" diyor. Erkek saygısızlık yapınca anında ayıplanır, kadın yapınca "destur, o kadındır" deniliyor hakkı varmış gibi. Sonra ne tuhaftır ki eşitlik isteyen de böyle ne istediğini bilmeyenlerden geliyor.
 
Erol Büyükburç "ben saksı değilim" dediğinden bu yana kaç yıl geçti? Baylar bayanlar, Tamer Karadağlı da saksı değildir! Nihal Yalçın, Tamer Karadağlı'ya artistlik yapar ama, Nihal Yalçın'ın filmografisi de ortada. Uzun lafın kısası böylesine saçmalıklarla değil de, oyuncuyu filmografisiyle, şarkıcıyı ve yorumcuyu diskografisiyle değerlendirmeyi öğrenemedik.
Ha bir de şu var. Birkaç yıldır ekranlarda göründükten sonra, birazcık farkedilmeye başlayanlar, nedense eskileri veya daha uzun bu sektörlerde bulunanları ezmeye çalışırlar.
Nihal Yalçın'ın da yaptığı budur. 
 
Ben yıllarca bu işi yürütebilenlerden yanayım.
Ödülünü heyecandan alamamış palavradır. Oyuncu insanın sahne korkusu... nadirdir. Ya da ödül verme alma merasimleri önce prova yapılsın. Tamer Karadağlı'yı topa tutmak yerine sunuculara dönün. Asıl Tamer Karadağlı'yı saksı yapan onlardır. Sunucu Nihal Yalçın'ın yanına gidip ve kibarca konuşmasını bölüp "ödülünüzü takdim etmek için Tamer bey sizi bekliyor. Dilerseniz ödülünüzle konuşma yapın" diyebilirlerdi. Sunucun görevi nedir? Sunucu sahnenin hakimiyetini sağlayandır. Bunu daha görememişler. Bu yüzden büyük yanlış sunucuların sessizliğinde... Ne Tamer Karadağlı mimik yapardı, ne de Nihal Yalçın saçmalardı.
 
Başka söze gerek yok.  
 
Toplam blog
: 10
: 170
Kayıt tarihi
: 05.03.14
 
 

Konservatuar Mezunu ve Bilgisayar Mühendisiyim. ..