Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ne'ye inanırsanız, O'sunuz!

Ne'ye inanırsanız, O'sunuz!
 

Salvador Dali


Ya bulunduğunuz ana ait değilseniz?

Bunu düşünmek ürkütücü olabilir, ama düşünmeme ihtimaliniz de var. Bu ihtimal, kendi içinde gerçek olduğu sürece sonsuz sayıdaki diğer ihtimaller de gerçek. Aksini düşünmek de mümkün tabii; bu ihtimallerden hepsi gerçek ise (ki bunu az önce doğruladık) ve gerçek dediğimiz tek olmalıysa, bu durumda hiçbiri gerçek değil. Çok mu karmaşık oldu dersiniz?

Daha da öteye gitmek üzereyim, hazır mısınız?

Bu ihtimallerden hepsi gerçek ve tam da bu yüzden hiç biri gerçek değilse, öyleyse siz ne var ne de yoksunuz. (Artık sebebini açıklamama gerek yok sanırım. Bu iki ihtimalin birbirini yok ettiğini kendiniz de görebilirsiniz.)

Neye inanırsanız, siz o'sunuz.

Kör olmanın alemi yok, itiraf edelim, kendi yaşadığımız dünyayı her an, her gün yok ediyoruz! Suyumuz bitiyor, ormanları yakıyoruz, havamız bitiyor, doğanın dengesini bozmuş olmalıyız ki kendisini yiyecek türlerden kalmayınca bizleri korkutan kenelerle sarıldık.

Bu dünya evimiz, ama öyle ki biz oda kapmaca peşindeyiz. Yazık ; yan odadan kardeşini kovup, orayı da , öteki odayı da, hepsini, hepsini, ve dahasını istiyor insan. Peki ya evde kimse kalmayınca? Gidecek başka ev olmadığını görünce insan?

Siz neye inanırsanız o'sunuz çünkü varlığı ile yokluğu birbirine paradoksal bir şekilde birbirine denk olan sayısız ihtimalden istediğinizi seçmekte özgürsünüz.

Lütfen, yarın veya şimdi, iyi bir insan olmayı seçin! Kinden, nefretten,
öfkeden, şiddetten uzak; evini yakıp yıkmayan, misafirine silah doğrultmayan iyi bir evsahibi olmayı seçin ve buna İNANIN!

Hiç yolda yürürken, yanınızdan geçen yaşlı birine, gözlerinin içine gülümseyerek bakıp, selam verdiniz mi? Öyle mutlu oluyorlar ki... Lütfen bunu deneyin, çünkü onlar birlikte yaşadığımız bu evden kısa süre sonra ayrılacaklarını biliyorlar, onları gülümseyerek uğurlayın.

Evinizde gülümseyen ev arkadaşları bulmak için ve bu evden ayrılırken gülümsenerek uğurlanmak için, lütfen, lütfen gülümseyin ve gülüşünüze inanın çünkü BİZ, NEYE İNANIRSAK O'YUZ.

SEVGİYLE...

 
Toplam blog
: 7
: 358
Kayıt tarihi
: 09.02.08
 
 

1984 Istanbul doğumluyum ancak 5 yaşımdan beri Antalya'da yaşıyorum. Ankara Üniversitesi Dil ve Tari..