Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '12

 
Kategori
Tarih
 

Neden kutlasın senin bayramını?

Bazen kendinizi çok çaresiz ve anlamsız hissedebilirsiniz.

Bu durumda kendinizle boğuşmayı bırakın ve azıcık empati kurun.

Hani bir şeyleri birilerine anlatmaya çalışırsınızda karşınızdaki size olmadık örnekler verir ya da siz öyle zannedersiniz.Ve siz ona gerçekleri gösterme konusunda zamanla inatlaşırsınız ya durum o durum şimdi!

Adam neden kutlasın şimdi senin bayramını.

O cumhuriyetin ilanını senin gibi algılamıyor ki!

Ona göre cumhuriyet rezilleşme, bağlardan kopma, yozlaşma süreci. Sen ne dersen de o böyle görmeye devam edecektir. Diğer türlüsü çok zor bir yol ve o bu yola girmek istemeyecektir.

Padişahın ülkeden kovulmasını o bir ihanet olarak görür. Ona göre saltanat devam etmeliydi çünkü saltanat kayığının önünü açan bir başka kayık daha vardı ki o kutsaldı onun için. Hilafet kayığı ne muhteşem bir kayıktır ki bütün İslam alemini içine alıp okyanus ötelerine açılma aracıdır onun için. Gerçi o kayık bir çok teşebbüste su almıştı ama olsundu. Umut varlıktan iyidir anlayışı ile büyütülmüş bir beyne sahip o. O kayım cumhuriyet ile birlikte battı. Şimdi enkaz arama çalışmaları var.

Adam neden kutlasın senin bayramını?

Ona göre meyhane ve kerhaneler cumhuriyet döneminde açıldı. 4. Murat içilmeyen sigaraları ve alkolleri yasaklamış. Malum evler yok Osmanlıda, Osmanlı demek cennete giden yol demek onun için.

Ona göre hacca gitmek yasaklanmış, ezan Türkçe okunmuş, Arapça harflerden Latin harflere geçilmiş. Her şey İslamiyeti öldürmek, yok etmek içinmiş. Demokrasi, cumhuriyet falan gibi söylemler İslamiyeti yok etmek için icat edilmişmiş.

Ona göre cumhuriyet demek camileri ahıra, depoya çevirmekmiş.İslam takvimi de cumhuriyet bahane edilerek kaldırılmamış mı? Her şey İslamiyeti yok etmek için yapılmış, yaşanmış.

Neden kutlasın senin bayramını?

Askeriyeyi dinsizleştirmiş, sünnet olmak yasaklanmış, faiz kuruluşu bankalar İslam dünyasının böğrüne saplanmış cumhuriyet ile neden kutlasın senin bayramını?

Sarığa, çarşafa tu kaka demiş demokrasi ve cumhuriyet, dans diye müzik diye, sanat diye, resim diye, heykel diye bir sürü abuk sapuk işler sokulmuş toplum yaşantısına ne diye kutlasın senin bayramını?

Görücü usul kaldırılmış ya, insanlar tanışarak evlensin türünü anormal ilişki görüyor ve senin bayramını kutlamıyorsa haksız mı?

Ateş ile barutu yan yana getirmiş, karma eğitim ile kız çocukları ile erkek çocukları aynı sınıfta ders görmeye zorlamış, fuhuşu azdırmış cumhuriyet diye söylüyor ve buna inanıyorsa neden kutlasın senin bayramını?

Medreseleri kapat, laik eğitim kurumları kur, eğitimi çağdaşlık ayaklarına İslam karşıtlığına çevir ve sonra bayramını kutlamasını bekle! Çok beklersin senin bayramını kutlamasını. Neden kutlasın ki senin bayramını?

Hayatında üst üste üç paragraf okumamış,tarihsel gelişim bilgisi fukarası, dünyanın hala apis öküzün boynuzları üzerinde dolaştığını sanan, hala bir partiye oy vermenin sevap diğerine oy vermenin günah olduğunu sanacak kadar sevap ve günah konusunda fikirsiz, her Allah diyeni müslüman, her jimlastik yapanı namaz kılıyor sanan kişi senin cumhuriyet bayramını neden kutlasın ki?

Kadın erkek eşitliğini günah, yaradılışa aykırı gören,müslüman gibi yaşamayıp , ütopik bir müslümanlık düşü peşinde koşan, dediği şeylerin hiç bir ülkede yaşanmamış ve yaşanmıyor olmasını umursamadan garip söylemler ile sevap kazandığını sanan bir kişi senin bayramını neden kutlasın?

Aman bana ne sizin bayramınızdan yada onun bayramından. her günü bayram olanların yanındayım ben:) Ne haliniz varsa görün.

İyi iseniz de, kötü iseniz de BETER OLUN!!!

 
Toplam blog
: 25
: 498
Kayıt tarihi
: 10.01.09
 
 

Tarih Öğretmeniyim. Trabzon/Of doğumluyum. Yazmayı seviyorum. Yazanları, yazarak paylaşanları daha ..