Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '18

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Nefes ve Sağlıklı Yaşam... Nasıl Bebekler Gibi Nefes Alırız?

Nefes ve Sağlıklı Yaşam... Nasıl Bebekler Gibi Nefes Alırız?
 

Evet aldığımız hava temiz olmalı, suni kokulardan arınmış olmalı, bunlar çok önemli. Ancak bir diğer önemli ve ihmal edilen konu ise bu havayı nasıl soluduğumuz yani nefes alışveriş biçimimizdir. İnsan bebekken ve hatta yaşı küçük iken kendisine doğuştan bahşedilen yetenek ile çok güzel ve sağlıklı nefes alır. Bir bebeği izlerseniz, karnından ne güzel, sakin ve huzurlu nefes aldığını görürsünüz. Ancak insan büyüdükçe ve hayatın içine karıştıkça bu doğal diyaframdan nefes alma yeteneğini zamanla kaybeder ve hızlı hızlı, kesik kesik bir şekilde akciğerinden nefes almaya ve diyaframını kullanmamaya başlar. Bu ise yetersiz solunumdan ötürü vücudumuzdaki tüm hücrelere yeterince oksijen ve diğer faydalı maddelerin gitmemesine sebep olur. Bu ise elbette beslenemeyen hücrelerin hastalanmasına ve ölmesine neden olur.

Bu sebeple tekrar bu orijinal diyafram nefesi metodunu öğrenmek için nefes egzersizleri yapmalı ve bu alışkanlığı yeniden kazanmaya çalışmalıyız. Diğer yandan bizi bu alışkanlığımızdan uzaklaştıran sebepleri bulmalı ve hayatımızdan çıkarmaya çalışmalıyız. Örneğin sık ve fazla yemek, fazla kilolar, stresli ve endişeli bir yaşam insanın sağlıklı nefes almasını maalesef olumsuz etkilemektedir. Fazla kilolar diyaframa baskı yapmakta ve sağlıklı bir şekilde esnemesini engellemektedir. Yine dar ve sıkı elbiseler giymek, karnı sıkan kemerler kullanmak da diyaframın rahat çalışmasını bozar.

Öte yandan stres ve endişe de insanda sık ve hızlı nefes alma ihtiyacı doğurduğu için bu hallere sık maruz kalmak yine diyafram nefesinin unutulmasına sebep olmaktadır. Mümkün olduğu kadar sakin ve huzurlu olmak ve alınan nefesin farkına varıp alabildiği nefes için şükredebilmek bu konuda en büyük yardımcımız olacaktır. 

 

 
Toplam blog
: 7
: 144
Kayıt tarihi
: 08.01.18
 
 

Herkes Sağlıklı Yaşam'dan bahsediyor. Herkesin elinde kalın kitaplar, karmaşık programlar, adı du..