Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '20

 
Kategori
Müzik
 

Nerde o eski programlar?

Gerçekten nerde o eski programlar? 90'lı yıllarda okuldan geldiğimiz gibi televizyonun başından kalkmadığımız müzik ve eğlence programları nerde? Son 10 yıldır dijital mecraya epey kendimizi kaptırdık gidiyoruz, ucu bucağa yok hepimizi kölesi olduk itiraf edin. Şarkıcılar ve gruplar yeni çıkardıkları albüm ve şarkıları televizyonda tanıtacak program bulmakta zorlanıyor. Son olarak bir 'Beyaz Show'muz vardı o da arşivlere karışıp gitti. Şimdi yerlerini 'Aşk' ve 'entrika' dolu diziler yer aldı. Bunu üzülerek söylüyorum ki milletimiz kaos sevmeye başladı. Ne kadar acı bir durum değil mi? Ne oldu bize böyle? Sosyal medyada herhangi bir habere girdiğim/iz zaman altına gelen yorumlar korkunç ötesi. 
 
Betül Demir'den Sezen Aksu şarkıları
 
En son 'Devlerin Aşkı Büyük Olur' şarkısıyla dijital platformlarda iyi bir başarı yakalayan Betül Demir, yeni bir proje ile karşımızda. Son albümünü 2017 yılında yayınlayan başarılı şarkıcı, epeydir dolu dolu bir albüm gelmiyordu. Beşinci albümü 'Akustika' sekiz Sezen Aksu şarkılarını revize ederek yeniden yorumladı. 
 
Betül Demir'i 2011'den beri severek takip eder ve dinlerim. Gerçekten türkçe pop arenasında yaptığı şarkılarla gündemde kalmayı başaran, güçlü bir kadın vokal. Ancak arada kabuğuna çekilse de popülerliğini bir şekilde kaybettirmiyor.
 
'Akustika' aslında ara bir albüm denilebilir. Bu albümde en çok 'Perişanım Şimdi' yorumunu çok beğendim. Demir'in bilindik vokali ve şarkının özünü kaybetmeden çok bir düzenleme ile yorumlanıp sevenlerine sunmuş. Bir sürpriz ise; Sezen Aksu'nun son albümü 'Biraz Pop Biraz Sezen'de yer alan 'Canımsın Sen' de yer alıyor. 
 
Hadise yine gururlandırdı
 
Eurovision'un resmi Youtube hesabında yayınlanan eski şarkılar hâlâ hatırı sayılır bir izlenme ve dinlenme rakamlarına erişiyor. Tabiki de Hadise ve 'Düm Tek Tek'. Hadise, Eylül ayında Eurovision'un Youtube sayfasında 'Düm Tek Tek'in, kanalın en çok izlenen üçüncü videosu olduğunu duyurdu sosyal medya hesabından. 
 
Youtube'daki 'Düm Tek Tek' başarısının kanıtladığı şey, Eurovision şarkılarının zamansızlığı diyebiliriz. Gerçekten iyi olan bir şarkı mutlaka hak ettiği değere kavuşuyor. 2009'da 4'üncülük getiren bu şarkı,
 
Eurovision'u kazanmaktan ziyade yıllarca dinlenebilecek bir şarkıya imza atmak çok daha büyük bir başarı. Epey bir süre Eurovision'a katılmıyoruz ve bu artık can sıkıcı olmaya başladı! Şöyle gururla, göğsümüzü gere gere bayrağımızı sallamayalım mı?
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..