Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Nerdesiniz?

Nerdesiniz?
 

Nerdesiniz gelincik tarlaları


Önceleri, hatırladığım kadarıyla vatan hainliği ve bölücülükle suçlananlar vatandaşlıktan çıkarılır sınır dışı edilirlerdi, bir kısmı da uzun bir süre yurda girmesi yasaklanırdı.. 1980 öncesi hatta sonrasında bile çok örneklerini gördük.( Cem Karaca, Yılmaz Güney, Ahmet Kaya, Melike Demirağ birkaç örnek) Bir hiç uğruna asılan gençler ( Devrimciler ile ülkücüler de dahil ) Şimdi durumlar farklılaştı teröristler dağdan davet edilip davul zurnayla karşılanıyor ve savcılıkca hemen salıveriliyor.

Buyrun mukayeseyi siz yapın. Kimse çıkıp sağ duyudan falan bahsetmeye kalkmasın. Herkesin bu ara eleştirdiği olay şu; Karşılanma törenleri çok abartılı oldu diyorlar, öyle ki Cumhurbaşkanı bile kızmış!.. Başbakan sinirlenmiş!.. Yani bizim kızmaya bile hakkımız yok onlar bu zemini hazırladı onlar kızar bize de küspe yemek düşer..

Herkes gaza gelmiş, meydan boş, ortada ne asker var ne de sivil bozkurtlar adeta fırtına öncesi sessizlik. Sadece kızgınlık belirten ifadeler.. Genel kurmay 4 gün sonra açıklamasını yaptı tek kelime ile buyurun size görüş özeti fazla lafa gerek yok ‘’HOŞGÖRÜLEMEZ’’ bitti..

Sivil kanatta muhalefet veryansın ediyor.. Baykal güya lafları cetvelleyip taşı gediğine oturtuyor laf çok, Bahçeli’ nin hiddeti daha fazla, fakat yetersiz . Neden? Çünkü artık ülkücü iradeyi temsil etmiyor. Bunu her il ve ilçe kongrelerin de ülkücülerin pasifize edilmesinden ve susturulmasından, bizzat gösterilen tepkilerden anlıyoruz. Yani söz hakkı verilmeyen bir radikal milliyetçi kesim susturulmuş durumda ve fakat patlamaya hazır bir dinamit gibi ısındıkça ısınmakta. Yani merkeziyetçi ılımanlar ile radikaller karşı karşıya parti içinde.

Onlarda topu AKP ye atıyor. İktidarlar baksın çaresine, insanlar madem oy verdiler o zaman buyursunlar arenaya boylarını görelim diyorlar bu gerçek tespitlerim ve ilave ediyorlar "Baltaları gömdük fakat yerini unutmadık" diyorlar ve bekliyorlar. Öyle anlaşılıyor ki AKP, DTP ve PKK ile aynı muameleyi görecek yakın bir gelecekte durum bu.

Cengiz Çandar, açın gözlerinizi diyor kör bakmayın güzel bakın bu karşılamalara yıllarca Kürtlere çile çektiren aşağılayan bir devlet ve millet olarak kötü bakma krediniz yok diyor. Vay canına ne cesaretle söylenmiş sözler. Kafasında, sırtında yumurta kırıldığında bazı sözde enteller ve malum medya ayağa kalkmıştı, bundan sonra yumurtayı çok arayacağa benzer. Bu ve bunun gibi Türkiye aleyhine gelişen her olayı alkışlarla yaklaşanların sonunu merakla bekliyorum. Tıpkı Elif Şafak ve Orhan pamuk gibi kendi vatanını eleştirmeyi haklı sayan ve nasılsa bazı çevrelerce ve bilhassa emperyalist devletlerin desteğini alan hatta ödüllendirilen bu kişilerin sonunu merak ettiğim gibi.

Bazılarına acı gelir adana kebabı, kimi üçer beşer yer, kimi çok sever fakat bu öyle bir şey değil zevk ve renk meselesi ya da takım tutar gibi siyaset yapmakta değil kayıkçı kavgaları ile ekranlarda boy gösteren sadece iktidar değil görevini yapamayan muhalefette bundan nasibini alacaktır. Her şeyin bir bedeli vardır ve zamanı gelince ödenir.

Nerdesiniz ’’susma sustukça sıra sana gelecek diyenler’’ sustunuz susturuldunuz ve kaderinize razı oldunuz değil mi? Ah gelincik tarlam benim ah!..

Nerdesiniz Milliyetçilik deyince mangalda kül bırakmayanlar susmak için sebepleriniz var değil mi?

Nerdesiniz Uğur Mumcu’ya mum yakanlar?

Nerdesiniz hepimiz ermeniyiz, hepimiz Hırantız diyenler?

Nerdesiniz ey geçim derdine düşmüş bir lokma ekmeğe muhtaç edilmiş başına şapka takılıp eline parti flaması sıkıştırılıp miting meydanlarında bir sandiviçe bas bas bağıranlar?

Nerdesiniz imar bankzedesi olup da, Cem Uzan iktidara gelsin paraları kurtarırız zihniyeti taşıyanlar?

Nerdesiniz AKP nin % 47 si, CHP nin %22 si, MHP nin % 16 sı NERDESİNİZ.?

Anlaşıldı siz yarın tek yumrukta olamazsınız artık bir avuç sıkı bir grup rahatlıkla dağıtır sizleri, siz böyle devam edip durun bakalım. Birçok makalemde kullandığım ifadeyi tekrar edeyim. '' Hatırlıyorum en son 1974 Kıbrıs barış harekatın da kullanılmıştı bu söz biz her ne kadar ayrı düşüncelere sahip olsakta söz konusu vatan olunca yek (tek) vücut oluruz'' sözünü gururla sarfederdik. Ya şimdi? Böyle birşey artık yok. Mazallah bir savaş olsa herkes tuttuğunu ısıracak görünen bu. Birde reklam (kapandığı için söylemekte sakınca yok) Demirbank hayırlı işler diler.

 
Toplam blog
: 181
: 1067
Kayıt tarihi
: 07.03.08
 
 

1957 Eskişehir doğumlu, Esk.A.Ü İşletme, İşbankası emeklisi, İstanbul Büyükçekmece de yaşayan, ST..