Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '16

 
Kategori
Güncel
 

Nerede Kalmıştık? Demek İçin Uygun Zaman

Nerede Kalmıştık? Demek İçin Uygun Zaman
 

Demek ki nasıl oluyormuş? Bir ülkenin insanlarını çeşitli argümanlar (para, din, milliyet) kullanarak ikna ediyor onlarla ilgili ciddi bir çalışma yapıyormuşsun ve daha sonra altın bir nesil bir nesil yetiştirerek ülkenin kritik karar alma merkezlerini ele geçiriyor koskoca bir ülkede at oynatabiliyormuşsun. Altın nesil için burada haklı itirazlar olması çok doğal, çünkü aslında altın, maltlın yok düpedüz herkesin alın teri döktüğü ve yıllarca uğraştığı sınav soruları çalınarak yapılıyormuş bu işler. Bu da söz konusu gruba ait okulların neden çok daha başarılı olduğunu, milletin toptan nasıl kandırıldığını da gösteriyor. Buna ben de dâhilim. Öyle ya okullarında, dershanelerinde boy boy en iyi okulları kazananların listesi yayınlanınca ne yapmalı insan!

Burada şüpheye düşülmesi gereken birçok nokta varken, insanlar sorgulamadı, gerek duymadı, halen de duymuyor. Sen Türkiye’nin en iyi beyinlerini al, sonra dünya çapında fizik, kimya, matematik dallarında altın madalyalar kazan ama en ufak bir buluşa imza atma. En azından Türkiye’de. Sen üniversitede Türkiye’nin en iyi öğrencilerini kap, en ufak bir başarı gösterme ve yetiştirdiğin öğrenciler Türkiye’ye mal satmak için boy gösterirken, Türkiye adına üretime gelince ortalarda gözükme. Mevcut sermaye yapın itibariyle, ülke içinde yüzlerce marka yaratabilecek pozisyonun ve ekibin varken bunu başka amaçlar için kullan. Bir grupla ilgili geçmiş yıllarda bir kitap okumuştum; bu kitaba göre toplumdaki namusluların önünü keser, namussuzları yıldız yapar, kanaat önderi yaparsan toplumu kısa zamanda felç edersin. İnsanlar ne kadar namuslu olurlarsa olsun, namussuzluk kural olunca diğerleri de ona otomatikman uyar ve ülke kolayca teslim alınır diyor. Başka bir yazar ise; Batı’nın doğu toplumlarını önce ahlaksızlaştırdığını ve sonra da köleleştirdiğini iddia ediyor. Bunun için de Rusya’yı örnek gösteriyor. Rus düşünürler onlarca yıldır bunun için mücadele verirken bizde bu konuda bilinçli mücadele kimler tarafından verilmektedir belli değil.

Sistemi tersinden okursak, neslini korur iyi bir nesil yetiştirirsen ülke olarak karşında duracak kimse olmaz, olamaz. Bunu gelinen süreçte bazı sol yazarların yazdığı sağcı çoğunluğunun okumaktan nefret ettiği için okumadığı bu yazarlar yıllar önce adım adım, İzmir’den dünyaya nasıl açıldığını açıklasalar da sağ sola, sol sağa düşman olduğundan bu adam ne diyor zahmetine girmeyen büyük çoğunluk tarafından ihmal edilen bir karınca fil oluverdi. Bu oluş hayırlar vesile olabilirdi, şayet projesi vatansever Türkiye Cumhuriyetine gönül vermiş insanlar tarafından yapılsaydı. Ancak bu kadar kolay olmazdı, olmayabilirdi. Camiye imam, insana iman lazım tamam ancak fabrika lazım, makine yapan makineler lazım. Makineleri kullanan lazım. Bağımsız Türkiye için bu ülkenin akıllılarının ciddi bir milliyetçi, vatanperver eğitimden geçirilmesi de lazım. Eğitim bir yabancıya, bir gruba bir başka ülkeye ihale edilemez. Bu ülkenin en değerli varlığı her şeye rağmen insanıdır. Bu insanlar bu ülkede yetiştirilip, başka ülkeye kaçışlarına sebep olunamaz. Buna sebep eğer ki, din ise fesatlığa düşmüş, siyasetse acz ve ihanete düşmüş demektir. Evet adamlar gözümüzün içine baka baka en değerlilerimizi aldılar, en değerlilerimizi kırdılar, en değerli varlıklarımızı yok ettiler. Kimse annesini seçemez, annesini seçemeyen babasını da seçemez, rengini de seçemez ancak iyi olmayı, ihanet etmemeyi, bulunduğu topluma saygı duymayı, bulunduğu toplumu sevmeyi, bulunduğu topluma faydalı olmayı, adaletli olmayı, adaletsizlikten uzak durmayı, aklı seçebilir. İyileri seçenlerin kimliği, annesi, babası, cinsiyeti ve dini sorgulanamaz.

Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor ve bu büyük bir fırsattır. Bu fırsat, bilimle, adaletli yönetimle, saygıyla, birliktelikle atlatılacak ve refaha erecektir. Bizim olan demiri, biz çelik yapmalı biz ray yapmalı, biz uçak yapmalıyız.  Bizim olan nesli biz eğitmeli, biz sahip çıkmalıyız. (Almanlar, Fransızlar, Protestanlar, Yahudiler değil) Kimse bizim için bunu yapmaz yapamaz. Yaparsa bundan daha güzel bir sonuç beklemek beyhude olur!!

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..