Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Netanyahu'nun eşi 7 saat sorgulandı bizde olsa mahkemeye bile götüremezsin Anayasa değişse nolur

Netanyahu'nun eşi 7 saat sorgulandı bizde olsa mahkemeye bile götüremezsin Anayasa değişse nolur
 

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu, önceki gün devletin başbakanlık kullanımına tahsis ettiği ödenekten özel işlerine harcama yaptığı gerekçesiyle 6-7 saat sorgulandı.

Bizler daha önce Sayın cumhurbaşkanının başbakanlığı sırasında oğlu Bilal Erdoğan’ın hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak ifade vermek için mahkemeye gitmediği/götürülemediği şeklinde bir kısım basında da yer alan iddialar nedeniyle  bu yargıya varıyoruz.

Bir ülkede hiç kimse kanunların üzerinde olamaz. Ama işte bu hüküm Türkiye’de geçerli değil. Yargılayamıyorsun, sorgulayamıyorsun, ifade vermeye gitmiyor; yiğitsen götür.

Şimdilerde harıl harıl Anayasa değişikliği için çalışılıyor. Sayın başbakan lütfen samimiyetle söylesin, yapılacak Anayasa hani örneğin bir suçu varsa başbakanın eşinin de tıpkı İsrail başbakanı Netanyahu’nun eşi gibi 7 saat sorgulanabilmesine imkân verecek mi? Kendisi böyle bir şeyin gerçekleşeceğine inanıyor mu?

Bu olmayacaksa napalım biz Anayasa’yı! Anayasayı biz bunun için istiyoruz. Bundan önceki yasalarda haksız ve adaletsiz uygulamalara imkân veren hükümler vardı. Yönetimde koordinasyon, şekil ve neyin nasıl olacağıyla ilgili bizim bir sıkıntımız yok ki. Bizim derdimiz haksızlıkların ve hukuksuzlukların ortadan kaldırılması. Bu olmayacaksa yeni Anayasa gereksiz. “Ben başbakanın oğluyum, şunun eşi, bunun amcasıyım. İfade vermeye gelmem, mahkemeye falan gitmem” halleri durumları olduktan sonra mevcut Anayasa’nın eksiği yok.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..