Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '09

 
Kategori
Haber
 

Nicolas Sarkozy'den demokrasi dersi

Nicolas Sarkozy'den demokrasi dersi
 

ezgi umut


Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy geçtiğimiz günlerde tüm senatör ve milletvekilleri huzurunda Versailles Sarayı’nda bir konuşma yapıyor ve parlamentonun burka yasağı önerilerini gündemine alma tartışmasına yeşil ışık yakıyor.

1875’ten beri ilk kez bir Fransa Cumhurbaşkanı parlamentoya gelip parlamenterlere hitap ediyor. Gerçekten konu çok önemli olmalı.

Konu “burka tartışması” na son noktayı koymak.

Bakalım neler söylemiş Nicolas Sarkozy, “Topraklarımızda burkaya hoş geldin demeyeceğiz. Parmaklıklar arkasına hapsedilmiş, sosyal yaşamın dışına itilmiş, kimliği elinden alınmış kadınların varlığını kabul edemeyiz” diye konuşuyor.

Parlamentonun konuyla ilgilenmesini olumlu karşıladığını söyleyen Sarkozy, burkanın dinsel bir simge olmadığını söyleyerek, “Bu bir özgürlük ve kadının onuru sorunudur. Burka dinsel değil, köleleşme ve aşağılanmanın simgesidir” diyor.

Avrupa tehlike kapıya dayandığı zaman kendi net tavrını muhafazakar bile olsa gayet açık ortaya koyan liderlere sahip. Orada kadının özgürlüğünün elinden alınmasıdır burka ya da isterseniz çarşaf diyelim. Hani çarşafta da bir burun farkı atar o kadar, artık gözler bile kapalı.

Burka ya da çarşafın serbest olduğu yerde, bir müddet sonra modern giyimli kadınlara kötü gözle bakıldığı ve önce yavaştan tatlılıkla, bahanelerle sonra da baskılarla burkanın kadının yaşam üniforması haline getirildiği olgusunu görmüş olduğunu anlıyoruz.


Sarkozy burkayı Fransa'da kabul etmeme kararı ile aslında kendi topraklarında yaşayan modern ve uygar kadınının haklarını da koruma altına alıyor.

İşte Fransa, gerçek demokrasinin beşiği.


http://www.milliyet.com.tr/Guncel/HaberDetay.aspx?aType=HaberDetay&ArticleID=1109683&Date=23.06.2009&Kategori=guncel&KategoriID=24&b=Burka%20yasagina%20tam%20destek%20verdi&PAGE=1

 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..