Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Norveç'ten, anlayanlara ders

Norveç'ten, anlayanlara ders
 

Buz üstünde işkence


1918 de Çanakkale'den topraklarımıza tecavüz etmek üzere saldırıya geçen batı ittifakı, umduğunu bulamamış ve sert bir kayaya çarptığını anlayarak çareler aramış, Avustralya'dan Anzak askerlerini takviye olarak getirmiştir.

Türk savunmasını kıramayacaklarını hisseden Churchill, kimyasal silah kullanılmasını teklif etmiş, bazı generallerin bunun insanlık dışı olacağını ifade etmeleri üzerine '' onlar insan değil ki ! Türk '' cevabını vermiştir. Bu bakış açısı hemen hemen hiç değişmemiştir. Eğer buna benzer bir olay ' Allah korusun' burada cereyan etseydi, bir Norveç vatandaşı hayatını kaybetseydi, bütün Avrupa hatta dünya Türkleri barbar ilan eder, hep bir ağızdan kınarlardı. Acaba Norveç'i kınayan bir beyan işitecekmiyiz? O dost, müttefik ve stratejik ortaklarımızdan, merak ediyorum.

Bahis konusu olayda, hasta yakınının tehditkar söz sarfettiği belirtilmektedir. Olabilir, o anki ruh hali ile böyle bir yanlışa düşmüştür belki. En azından ambulans, güvenlik görevlileri ile birlikte gönderilebilir, belki de hastanın hayatı kurtulabilirdi. Daha sonra hakaret ile ilgili gereken kanuni işlem, sorgu sual yapılabilirdi.

Hasta yakınlarına terörist muamelesi yapılarak uzun bir süre buz üzerinde yatırılması ve hasta kişi ile ilgilenilmemesi bir insanlık suçudur. Yetkililerimizin bu olay üzerine kararlılıkla gitmesi, milletimiz adına bir haysiyet borcudur.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..