Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Nüfus kaydı neden taşınamaz?

Nüfus kaydı neden taşınamaz?
 

Ailenizin ve atalarınız TC Nüfus Müdürlüğü’ndeki kaydı hayatınızda hiç gitmediğiniz bir ilin, ilçesinin, köyünün kayıtlarında yazılı olduğunu ve kendinizce bu kayıtlarınızı yaşadığınız yerin nüfus Müdürlüğüne nakil yaptırmaya karar verirseniz ne olur? Yasal her türlü yola başvursanız da nüfus kayıtlarınız nakledemezsiniz. 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu buna izin vermez. Nüfus kaydının nakledilmemesine gerekçe olarak Mernis Projesi ile tüm nüfus kayıtları bilgisayar ortamına alındığı ve vatandaşına kayıtlara ulaşım kolaylığı getirdiği için nüfus kayıtlarınızı yaşadığınız yere aldıramazsınız.

Üç-Dört nesil önce atalarınız yaşadığınız yerde ve bu gün yaşadığınız yerlerden çok uzaklarda nüfusa kayıtlı olun ve sizin atalarınız o bölge ile bağlantıyı kessinler ve büyük bir şehre/Başka bir şehre taşınsınlar. Sizin/babanızın o şehri ziyaret etmiş olması söz konusu bile olmamış. Siz nüfus kaydınızı yaşadığınız yere almak isteseniz Nüfus Müdürlüğüne başvurunuz ret edilir, mahkemeye başvursanız bile kaybedersiniz.

Neden?

Devlet vatandaşının soy kütüklerini sabit olarak tutmak ve bu yolla etnik dağılımı izlemek mi istemektedir? Hayatınızda hiç bulunmadığınız bir yerde nüfus kaydınız var diye; oralı olarak sınıflandırılmış mı olacaksınız?

Son zamanlarda çevre ülkelerdeki ayaklanmalara hiç dikkat ettiniz mi? İşgalciler, ayaklanmacılar öncelikle Nüfus Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğüne giriyorlar, bu giriş basına talan ve tahribat şekliyle yansımaktadır. Yapılan tahribat değil sadece lehlerine kayıt düzenlemektir.

Gelecek dönemlerde ülke genelinde veya bir bölgesinde yapılacak bir halk oylamasında bu mevcut durum ne sağlar? Nufus Kayıtlarının sabit tutulması ne sağlayacaktır ?

Benim aklıma takıldı, sizin de mi? 

 
Toplam blog
: 55
: 4036
Kayıt tarihi
: 02.03.09
 
 

15 yıldır  İnsan yaşamı ile doğanın kuralları arasındaki benzerlik, kaos, değişim, kaostan düzene..