Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

O ses nerede?

O ses nerede?
 

O Ses Türkiye


Bugüne kadar O ses Türkiye hakkında bir yazı yazmadım çünkü sonuç benim için çok önemliydi. Bundan önceki pop star türü yarışmalarda karşılaştığımız bir numaralı olay şarkı söyleyen kişinin hayat hikayesi, ‘’ hüzünlü, terk edilmiş, fakirliği, hep eziyet görmesi, köprü altlarında yatması, insanların kötü davranışı ‘’ hakkında konuşulması gibi konularda hiç hazetmediğim bir uslupla ses yarışmasını, fakirlere yardım programımı, acındırma seramonisi içinde bize göstermelerine sinir olurdum. Artık o programların yayında olmaması bir izleyici olarak beni çok mutlu ediyor.

Lakin severek izlediğim ilk sezon ki yayında çok başarılı olan ama tecrübesizliğin çok belli olduğu  O Ses Türkiye yarışması sanatçıların suçsuz olduğu, format bilgi eksikliğinden kaynaklanan hatalar sonucu, öyle yada böyle keyif veren bir yapımdı. Çünkü yapılan iş saf ve temizdi. Sanatçılar istediklerini ellerinden geldiğince vermeye çalıştılar. Programı tecrübe eden sanatçılar bu yıl daha hazırlıklı geldiler. Çünkü geçen sene eğer bu O Ses Türkiye programı ise o sesin birinci olması lazımdı. Ama kendi düşüncem İbrahim olması gerekirken yani Mustafa sandalın takımı, onun yerine Murat bozun takımı kazandı, yani  Oğuz Berkay kazandı. Çocuğun sesi kötü müydü, değildi ve çok kibar bir çocuktu, ama birinci mi olmalıydı, kesinlikle hayır.

İbrahimdeki ses harikaydı. Canı sağolsun genç kardeşimiz ödülü aldı. Peki sanatçılarımız ne yaptı. Ben size söyleyeyim hırs yaptılar, geçen sene genç arkadaşlar oy attı deyip kendilerince belirledikleri stratejilerle yola çıktılar. Peki bu sezonun artı ve eksisi nedir derseniz, güzel sesli bir çok kişi elendi. Finale kadar gelemezler diye, hesaplarımız için sizi elemek zorundayız denildi. Olsun sana sosyal aktivite, matematik problemi. Kardeşim o kadar hesap yapsan da farklı sonuçlara ulaşma şansın her zaman var. Nitekim sırf genç ve yakışıklı diye bir erkeğin oy alıp birinci olamadığını bu sezon gördük. Söylemeden geçemeyeceğim bir diğer konuda Hülya Avşarın şarkıcı Onuru takımında tutması kendi adıma hiç hoş olmayan bir strateji, elbette Hülya Avşar kazanmak için bunu yapıyor ama kimse Barış Akarsu olamaz bu yüzden kimse benzemiyor dememeli çocuk sadece tip olarak  değil kıyafet ve takıları ile benzemesi dışında birde sesini de benzetmeye çalışıyor. Her insan kendi kimliğini ortaya koymalı. Bu yüzden elenmesi beni hiç üzmedi. Arkadaşta rock parça dışında sesinin uyduğu başka parça yok, söyleyemiyor. O zaman o ses nerede ? Peki işin tuhaf kısmı ne ?

 

Bu programlar  O Ses Türkiye de diye yapılıyor. Aranılan şart ne ? Sesin güzel olsun, vizyon ve karizman olsun, sahne kabiliyetinde varsa yık geçir ortalığı, ne yazık ki oda öyle değil. Bu sene Mustafa Sandal bence finale bırakmayacağı insanları bile finale kadar taşımada yardımcı oldu. Ama sesi güzel, ama diğerinde vizyon var, bir başkasında karizma var diye. Peki O Ses nerede ?

Bence esas sesi olan kişi Ayda elendi. Ayda için az isyan diye haykırılmadı. ‘’ içim yanar içim kanarda isyan…. İsyan ‘’ desek ne fayda. Mustafada ses yok mu ? var, herkes seviyor mu ? seviyor. Ama yeterli ses ve karizmayı arıyorsan ki bu yarışma O Sesi arıyor. Ayda hangi sırada oluyor. Yani bu kız en zor parçaların altından kalkıyor, ama oylamada kazanamıyor. Ben zaten O Sesin seçileceğinden pek emin değildim. Çünkü artık jüriler arası bir hırs bile oluşmuştu. Burada Mustafa Sandal en akılcı kararı vererek Mustafayı kendi takımında elemeden zirveye taşıdı. Oğlak burcu olmasının bir özelliği hesabını yapıp, geçen seneki ibrahimin hakkı olan ödülle sevinecekken hevesi kursağında kalmıştı. Bu sene zirveye çıktı.  Mustafa sandal  haklı mıydı ?  Bence haklıydı. Adam sen o kadar ters köşe parça okut, seslerinin farkını millete göster. Ama yarışmacın birinci olmasın acı bir şey. Şimdilerde eski yarışmacısı İbrahim hem Mustafa sandal konserlerinde söylüyor hem de orkestra ile beraber Türkiye’nin bir çok yerinde konserler veriyor. Peki Ayda ne oldu ?

Geçen sene ki İbrahimin durumuna düştü. Ses var ama seçilemedi. Çünkü işin içinde strateji var. O ses yok. ‘’ tekrar ediyorum. Mustafa gibi bir okuyucuda ses olabilir, ama o ses bu yıl Aydadadır. Ne yazıkki o ödülü alamadı. Olsun oda önümüzdeki sene albüm yapar kendini daha net anlatır. Bu programdan en rahat sıyrılan Acun Ilıcalıdır. Oylamaları Türk Halkına bırakarak, konu benden çıkmıştır, kısmını net ifade etti. Bu insan yayıncılığı biliyor. Gelelim diğer sanatçı adaylarına, bence içinde bir çok kişi birinciliğe gidemese de ekmek parasını kazanacak şöhreti elde etti. Önümüzdeki sene extralara giden , albüm çıkaran yada konser veren veya sanatçı arkasında çıkarak para kazanan bir çok kişi olacak en azından onlara yarayacak bu program. Bizde ise o gün izlerken sadece tebessüm etmemizi sağlamış olacak. Hiç olmazsa program birilerine ekmek kapısı sağlıyor. Bence buda programın boş yere olmadığının bir kanıtıdır. Ayrıca Tarık Sezer orkestrasına buradan ellerine sağlık demek istiyorum. İki sezondur mükemmeller, zaten Tarık  Sezerden de bu beklenirdi. Dediğim gibi ödül doğru kişiye gitmiş veya gitmemiştir, bu tartışılır bir konu ama bunda bir çok insan uzun yıllar karnını doyurabilecekse bence program devam etmelidir. Seçim hakkı en son seyircinindir. İyi seyirler.

Murat sarı

https://twitter.com/muratsari8084

(22.02.2013 )

 

 
Toplam blog
: 52
: 1367
Kayıt tarihi
: 25.11.12
 
 

Düşüncelerimi, hayallerimi, bilgilerimi paylaşmayı seviyorum, dünyaya birbirimizi anlamak çin gel..