Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Obama'nın sınavı zor, eğer dünyanın beklediği gibiyse

Obama'nın sınavı zor, eğer dünyanın beklediği gibiyse
 

Obama ailesi-fotogaleri-milliyet.com


Obama BM de nasıl bir politika izleyecek! ABD'nin çıkarları mı öde olacak Soydaşları ve Afrika'da ki ezilen açlık içindeki ırkdaşları ya da ezilen ülkelerin anımsattıkları mı öne çıkacak, bekleyip göreceğiz.

Bu süreçte biyolojik renk itibariyle yeni bir devrin başlangıcı, düşünce ve uygulamalarda devrim yaratarak gerçekten realist bir devrim mi başlayacak!

Yoksa sadece görünüş rengi mi melez ya da zenci olarak anımsanacak, geçmişini inkar mı edecek. ABD'nin vitrin şovmeni mi olacak. Önümüzde ki dönem, çözümün insanların rengiyle alakalı olup olmadığını gösterecek.

Öyle anlaşılıyor ki Obama, ABD vatandaşları arasındaki insan hakları ve ırk ayrımcılığı açısından önemli bir milattır. Dünya ulusları ve ezilen halklar açısından ABD politikalarında değişimi sağlayacağını beklemek hayali bir ümittir.

Oysa insanlık onun yakın geçmişini bilerek politika senaryoları üretmektedir. Bu çok erken bir hümanist yaklaşımdır. Dünya süper güç liderliğine doymamış ülkenin başkalarını kendi çıkarları ile barışık görebilme düşüncesinden çok uzakta olduğu, gündemde ki stratejik konumuna hiç uymaz.

Ama Obama, kişisel vizyonu ile mevcut ABD görünümünü, öne çıkardığı politika sunumları kadar, kişisel özellikleri nedeniyle dünya kamuoyunda ABD için artıya yönlendirme fırsatı vermiştir. Bunun devamı söylemlerini hayata geçirmesine bağlıdır.



nariçi

İşte bir örnek: http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=922908&Date=22.02.2009&CategoryID=81

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=923220&Date=24.02.2009&CategoryID=81
 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..