Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

ODTÜ Türkiye'nin "derin üniversitesi" midir?

ODTÜ Türkiye'nin "derin üniversitesi" midir?
 

ODTÜ yine sahnede... Göktürk-2 uydusunu uzaya gönderdiğimiz gün, Başbakanı protesto etmek için ODTÜ yine ayaklandı.

ODTÜ'nün Rahmetli Menderes devrinde kurulmuş... Belki bu yüzden Amerika'nın kurdurduğu söylenirdi hep... Ama, nedense  bu üniversite daima Sovyet Rusya'ya yanlısı olmuştur geçmişte. Yani, daima sol güçler ODTÜ'ye hakim oldular.

Eğer bu doğruysa, Amerikan sermayesiyle kurulmuş bir üniversitenin "emperyalizm" aleyhine gibi görünüp, aslında Türkiye'nin huzur ve istikrarına darbe vurması çok düşündürücüdür.

Geçmiştede silahlı sol gruplar ODTÜ'de yuvalanır, üniversitenin gizli koridorlarında saklanırlardı. Çoğu zaman rektörlerde bu sol güçleri destekler, güvenlik güçleri üniversiteye sokulmazdı.

ODTÜ sol örgütler için  tam bir "kurtarılmış bölge" idi yani... Bu "kurtarılmışlık" hep bir "darbe" ile sonlanmıştı... Şu son günlerdeki olaylara bakınca, acaba tarih tekerrür mü ediyor endişesine kapılıyoruz.

Yine sol gruplar, emperyalizm karşıtlığına sığınarak devlete ve devlet yetkililerine isyanı sürdürüyorlar ODTÜ'de... ODTÜ,Türkiyenin "derin üniversitesi" midir, diye düşünüyor insan ister istemez...

Teknolojinin ülkeleri havalara uçurduğu bir çağda, bizim "Teknik Üniversitemiz" in geçen yüzyılın küflü raflarında kalmış ideolojilerin peşinde koşuyor; anarşizmin yollarına taş döşüyor olması düşündürmekten öte, kaygı vericidir.

Üniversitelerde zaman zaman eylemler olması; öğrencilerin çeşitli etkinliklerle çeşitli kişi veya kurumları protesto etmeleri normaldır. Hatta, belli ölçüde öğrenciler arası kavga da gençliğin tabiatındandır.

Ne var ki, ODTÜ'nün yaptıkları bunların dışındadır. ODTÜ sanki  bu işlerle özel olarak görevlendirilmiş "öğrenci"lerin "okuduğu" bir üniversite görüntüsü veriyor. Bu geçmişte böyleydi; bugün de böyle.......

Dediğim gibi, ODTÜ'deki "kalkışma"lar daima bir "darbe"nin dibacesi olmuştu geçmişte; bu yüzden bugün de öğrencisi,hocası "eyleme" başlayınca biz de kaygılanıyoruz haliyle...

Yoksa, yeni bir "görev" mi ifa ediliyor, diye .

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..