Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '13

 
Kategori
Dünya
 

Ödüllerin dayanılmaz ağırlığı

Ödüllerin dayanılmaz ağırlığı
 

Ödüllerin ağırlığı


Hıristiyan dünyasından madalyalı Türk (!) Devlet Adamları listesi aşağıdaki gibidir:

1- Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan: Yahudilerden "Üstün cesaret madalyası" aldı. Yahudi lobisi 104 yılda sadece 10 kişiye bu ödülü verdi.

2-Dış İşleri Bakanı, Ahmet Davutoğlu : ABD Kongresinden "Woodrow Wilson Kamu Hizmeti Ödülü" aldı. 8 Ekim 1918'de Wilson prensiplerinin 12. ilkesi Türkiye'nin bölünmesi.

3- Cumhurbaşkanı, Abdullah Gül: 2010'da İngiliz Kraliyet ailesi Chatham Haus düşünce kuruluşunun "yılın devlet adamı ödülü"nü aldı. Bu kuruluş Sevr'i hazırlayan kuruluş.

4- Türkiye Avrupa Birliği Bakanı,Egemen Bağış: İstanbul Patrik hanesine bağlı merkezi New York'ta bulunan Aziz Havari Andrew Tarikatinin "Dinî özgürlükler ödülü"nü Bürüksel'de aldı. Tarikat patriğin Ekümenik iddiasını yürütüyor.

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Mehdi Eker: Fransa'dan meslektaşı Stephane leFoll'un elinden "Şövalye Liyakat Nişanı" aldı.

Ne gariptir ki bugün bu ödülleri almış olan iktidar sahipleri, hükümet üyeleri, ödül aldıkları söz konusu ülkeleri ve o ülkelerin devlet adamlarını yeriyor, kafa tutuyor ve eleştirip yerden yere vuruyorlar; ancak ne hikmetse aldıkları madalyaları, nişanları ve ödülleri de geri vermeye yanaşmıyorlar.

Aldıkları ödüllerin ipleri boyunlarından mı çıkmıyor yoksa ödüllerin dayanılmaz ağırlıkları mı baskın geliyor acaba?

Nizamettin BİBER 

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..