Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '08

 
Kategori
Eğitim
 

Oğlum Fen lisesini kazandı

Bir insanı mutlu eden bir çok faktör vardır. Bunların öncelik sırasını yapmak çok zordur. Kişiden kişiye değişecek şeylerdir. Kendi adıma şu anda sıralamaya kalksam yarın öncelik sıramda az da olsa değişiklikler olabilir.

Şu anda birinci önceliğim sağlık olur. Büyük padişahımızın da dediği gibi “olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” lafı asırlar boyu önceliğini koruyacaktır.

İkinci önceliğim dünyada sözü gecen, sonsuz adaletin kol gezdiği zengin bir ülkede yaşamak. Yani şu güzelim ülkemizin bu vasıflara haiz olması ve ülkemizde yaşayan insanların mutluluk içerisinde bir hayat yaşamaları, dünya insanına medeniyet ihraç etmeleri.

Üçüncü önceliğim ise aile hayatının huzur içerisinde yürümesi, evlatlarımızın birer hayırlı evlat olmalarıdır. Bu üç husus birbirinden ayrılmaz parçalardır.

Bu önceliklerden üçüncüsüne az da olsa sahip olabildim. Çocuklarımın dürüst, yalansız, saygılı yetişmeleri için elimden geleni yapmaya çalıştım. Ne kadar başardım bilemem. Ancak sağda solda bir şikâyetlerini duymadığıma göre az da olsa başarılı olduğuma inanıyorum. Bunun yanında okul başarısının da iyi olması beni ayrıca mutlu etti. OKS’de 478 puan alarak Fen lisesini kazandı. Kendisine teşekkür ederim. Bu başarı herkesin hayalidir. Allah çalışan, arzu eden herkese nasip etsin.

Bu devirde haramsız çocuk yetiştirmek başarıların en büyüğüdür. Her ebeveyn çocuğunun başarılı olmasını ister. Bu onun doğal hakkıdır. Ancak başarı sadece okul başarısıyla gerçekleşmiyor. Hayat başarısıyla takviye edilmeyen okul başarılarının mutluluk getirmeyeceği, uzun ömürlü olmayacağı muhakkaktır. Her iki başarı birlikte olursa tadından yenilmez.

Unutmayalım ki bu ülkenin kalkınması, refah seviyesinin yükselmesi, gelecek nesiller için kenarda bir şeylerin olması için dürüstlük ve çalışkanlık boynumuzun borcudur. Çalışkan ve dürüst insanlar sayesinde bu ataletten kurtulacağımızı unutmayalım. O yüzden gençlere vereceğimiz en büyük meziyet dürüstlük, vatanseverlik ve çalışkanlık olmalı. Aksi takdirde egoist bir gençlik geldikleri makamda sadece soyguncu olur. Bu gün olduğu gibi neyi soyduğu onun için hiç önemli olmaz. Vatanını da soyar, anne babasını da.

Bundan sonra tek dileğim çocuklarımın vatan sevgisi ve ahlakla yetişmeleridir. İnşallah bu dileklerim yerini bulur ve herkesin de dileği aynı olur.

İsmet Yalçınkaya

Final Dergisi Dershanesi

Tokat

 
Toplam blog
: 137
: 1557
Kayıt tarihi
: 23.06.08
 
 

1963 yılı Trabzon Of doğumluyu. Emekli Öğretmenim Eğitimle ilgili konulara ilgim uzun yıllar önce..