Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
Okullar
 

Okul boykotları çocuklarımızın geleceğini karartır!!!

Okul boykotları çocuklarımızın geleceğini karartır!!!
 

10 Eylül 2013 tarihli, Roboskili Çocuklar: OKULA GİTEMEYECEĞİZ başlıklı haber tamamen asılsızdır. İddia edildiği gibi yörede görev yapan öğretmenlerimiz, korucu çocukları ile korucu olmayan vatandaşlarımızın çocukları arasında hiçbir konuda ayrımcılık yapmamaktadırlar. Haberde yer alan Barış ENCÜ adlı çocuğun ifadeleri olarak verilen mesajların, Terör örgütü elebaşı Cemil Bayık’ın “OKULLARI BOYKOT ETME” çağrısına paralel derinlikte ayrıştırıcı bir mesaj olduğu aşikârdır. Kaldı ki bu derinlikte toplumu ayrıştırıcı bir mesajı lise birinci sınıf öğrencisi olan Barış’ın verme ihtimali yoktur.

Terör örgütünün bir anda sınır dışına çekilmeyi durdurup, şiddete yönelmesinin asıl sebebi yörede zemin kaybetmesidir. Çünkü silah ve şiddetin olmadığı bir süreçte terörün taraftar bulması imkânsızdır. Toplumu ayrıştırıcı mesajlarını çocuklar üzerinden kamuoyuna duyurmalarındaki amaç; yöredeki çocukları kendi ideolojileri doğrultusunda politize etmektir. Ne olursa olsun, terörün çocuklarımızı küçük yaşlarda propagandasını yayma aracı olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bu tür toplumu ayrıştırıcı girişimler; komşumuzla, yöre insanımızla olan kardeşliğimizi yok edemez.

Korucu camiası olarak, çocuklarımızın geleceklerini karartan kesimleri esefle kınıyoruz. Okul boykotlarına önlem olarak yöredeki vatandaşlarımızın çocuklarını okula göndermelerini sağlamak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Biz çocuklarımıza dağın yolunu değil, okulun ve geleceğin yollarını sonuna kadar açmanın çabası içerisindeyiz. Silah ve şiddetle hedeflerine ulaşmaya çalışanlar, tarihin kara sayfalarında yerlerini alacaklardır.

 
Toplam blog
: 15
: 538
Kayıt tarihi
: 12.03.12
 
 

AİBÜ uluslararası ilişkiler mezunuyum. Ülkenin; iç ve dış politikları üzerine makaleler yazmaktay..