Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Öldüren ihmal

" Öldüren " ve " ihmal " sözcüklerini nasıl tanırsınız?

Birinci için soğuk, acımasız, sonu olmayan, cani, katil sözcüklerini anımsarız. Oldukça soğuk bir ifadesi var bu sözcüğün. İkinci sözcük ise umursamama, erteleme, tembellik etme, kaytarma, önemsememe, değer vermeme olarak algılanabilir. Bilseniz bu ikisinin yan yana olması ne fecidir.

“Öldüren İhmal” bir yaşamın sonu demektir. Sorumsuz ellerin minicik bir hayata acımasızca son vermesi demektir. Dilara adında sevimli mi sevimli bir yavrucak, annesinin elinden tutmuş yürürken; sorumsuz bir kişinin, sorumsuz davranışıyla, geriye dönüşü olmayan bir şekilde bu cana kıymasıdır. Bir ölümdür. Sorumsuzluğun üzeri mukavva kapatılarak örtülmek, saklanmak istenmiştir. Yakınında bulunan okulun öğrencileri, yoldan geçenler hesaba katılmadan bir an önce işi bitirip sıvışmanın hesapları yapılmıştır. Kontrolsüzlüğün böylesi az bulunur.

İstanbul Şirinevler’de şirin mi şirin bir kız; adı Dilara, henüz yaşama doyamadan, garson olan babasının kollarında, içine düştüğü rögardan dışarıya çıkarılıyor. Fotoğrafa yansıyan bu görüntü acaba işini üstünkörü yapıp evine gönül rahatlığı içinde gittiğini sanan o kişilerin varsa birazcık vicdanlarını sızlatmış mıdır, çok merak ediyorum.

Sokaktaki birçok rögar kapağı açık bırakılarak üstleri mukavva ile örtülmüş. Buna kargalar bile güler. Nasıl bir sorumsuzluktur, anlamak mümkün değil. Açık bırakın daha iyi. Mukavva kutuların örttüğü sorumsuzluk, aymazlık başka Dilaraların ölümüne neden olmadan rögar kapaklarının kapatılması ilgili firmanın sorumluluğundadır.

Büyükşehir Belediyesi vatandaşların şikâyet ettiği konulara duyarlı yaklaşmalı, gereken önlemleri almalıdır. Olay olduktan sonra söylenmiş hiçbir sözün değeri olamaz. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Çünkü bir insan, bir evlat kolay yetişmiyor. Sahip olduğumuz nimetlerin, ülkemizin, insanımızın değerini biz bilmezsek kimse bilmez. Bizi biz yapan değerleri önemsemeliyiz. Birbirimizin sesini duymalıyız.

 
Toplam blog
: 15
: 581
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

1957 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Edebiyat ve müzik kişisel ilgi alanım, eğitim ise mesleki ilgi a..