Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Olimpiyat Stadı'nda Ayak oyunu...

Olimpiyat Stadı'nda Ayak oyunu...
 

“Futbol Asla Sadece Futbol Değildir” (Football Against the Enemy) adıyla 1994 yılında İngiltere'de yayımlanmış ve büyük ilgi görmüş olan kitap.

Dün oynanan Beşiktaş Galatasaray derbisinde yaşananlar futbolun sadece ayak topu oyunu olmadığının, ayakoyunlarının teyidiydi sanki.

AKP iktidarının karizmasını çizen, cilasını döken Gezi Direnişi sürecinde aldığı tutum ile toplumsal hafızamıza kazınan ÇARŞI adlı Beşiktaş taraftar grubu her kesimden insanın hayranlığını kazanması, iktidar açısından hazmedilebilecek bir durum olmadığı görülüyordu.

ÇARŞI’ya yönelik iktidar/iktidar yandaşları cenahından gelen eleştiriler, sosyal medyada koparılan fırtına… Ve Gezi sürecinde medyaya yansıyan “Çarşı’ya operasyon!”  haberleri. ÇARŞI’nın “suçu büyüktü”. Grup Gezi sürecinde “eylemleri örgütlemekten” vs.vb. ithamlarla hedef oluyordu.

11 buçuk yılı aşan iktidarı sürecinde “muhalif olan”  köy derneğine bile tahammülü olmayıp, yönetimlerini ele geçirmeye uğraşan AKP iktidarının ÇARŞI’yı rahat bırakacağı da zaten beklenmiyordu.

 

Elegeçirme” olasılığı ol(a)mayan taraftar grubunun karşısına “1453 Kartal” adında bir taraftar grubu ortaya çıktı!

Sosyal medyada ileri sürülen görüşlere göre dün yaşananların “provakasyon”  olduğu iddia ediliyor. Bu iddiaları destekleyecek bolca veri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı;  AKP Küçükçekmece Mahalle Temsilcisi İsmail Er, AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Yön. Kurulu Üyesi Emrullah Ük'ün kardeşi Yakup Ük ile girdiği sohbetten bir bölüm:Yakup Ük’ün “Polise vuramadınız mı” sorusuna İsmail Er, “Sahaya İlk Biz Girdik, sandalye atıp çıktık” diye cevap veriyor.

ÇARŞI, yaptığı açıklamada sahaya girenlerin kale arkasında yer alan “1453 Kartal” adlı grup olduğu görüşünü ileri sürdü.

 

İHA’nın geçtiği “Olay çıkaran 1453 Kartallar taraftarlar göz altına alındı” başlığı daha sonra “Olay çıkaran taraftarlar göz altına alındı” diye veriliyor.

 

Yaşanan gelişmeler “Futbol asla futbol değildir” tespitini teyit ediyor.  Koray Çalışkan’ın paylaştığı twetinde  verdiği mesaj ile bitiriyorum, umarım ayak topu yerine “ayak oyunları” yapanlar gerekli dersleri çıkarırlar çok geç olmadan.

K.Çalışkan diyor ki “Çarşı iyidir. Otele saldırıp aydın yakmamış, hayat tarzına laf etmemiş, AVM’ye karşı ağacı kollamıştır. Gitme üstüne, kalırsın altında.”…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..