Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '12

 
Kategori
Sinema
 

Ölümsüzler

Ölümsüzler
 

Film   : Ölümsüzler

Tür     : Fantastik

Puan : 10 Üzerinden 9

Bereketli Yunan mitolojisinden nemalanma işinin son halkası olan bu filmi diğer mitoloji filmlerinden biraz ayrı tutmak gerekir.

300 filminden hatırladığımız ultra ekşın sahneleri burada bir kez daha görüyoruz. Ancak bir farkla bu sefer aynı sahneler mantıklı bir gerekçeye dayandırılmış.

300 filminde sıradan bir insan olan Leonidas'ın biçerdöver gibi binlerce asker doğraması başlıbaşına bir alay konusu olmuştu. Ancak filmdeki bu doğrama sahneleri buna rağmen beğenilmişti.

Bu filmde ise aynı şekilde doğrama sahneleri var ancak bu kez filmi hor görmüyorsunuz çünkü bu doğrama işini tanrılar yapıyor. Dolayısıyla sorun ortadan kalkmış. Çünkü sucuk doğrar gibi adam doğrama işini ancak bir tanrı yapabilirdi, bu filmde 300 filminin bu sorunu, bu mantıksız işi tanrılara yükleyerek çözülmüş.

Yunan mitolojisi hakkında çekilmiş sayısız film izledim ama bu filmi alıp ayrı bir yere koyuyorum. 300'ün yönetmeni kafasını çalıştırmış ve o kadar aşırı ekşının ancak insanüstü varlıklar tarafından ortaya konabileceğinden yola çıkarak harika bir iş çıkarmış.

Filmi kesinlikle izleyin diyorum. Ancak böylesi güzel bir filmde bile yine klişeler yok değil. Kısaca iyi bir filmdeki saçmalıkları özetleyelim.

1) Keban barajı gibi bir savunma duvarı yapıldıysa bunun en zayıf noktası nasıl oluyor da kapının girişinde bulunan bir kule merdiveni oluyor ?

2) Filmde yüzlerce erkeğin arasına dalan bakire kahin niçin ortalıklarda Hadise'nin Eurovizyon kıyafeti gibi bişeyler giyip dolaşıyor? Ayrıca madem bakire kahinsin, o zaman niçin gününün yarısını "nasıl daha erotik olurum?" diye düşünerek geçirmiş gibi giyinip süsleniyorsun değil mi?

Dikkat çekmemesi gereken bakire kahinin peşinde bir ordu varken tüm figürasyonun kahverengi giyindiği bir filmde, parlak kırmızı kıyafetiyle "gel beni vur" diye bağırıyor olması da bir başka kafa kurcalayıcı nokta. Bunu da anlamak için ancak bakire bir kahin ya da bu filmin yönetmeni olmak gerekir.

3) Filmin esas oğlanı çok güçlü bir savaşçı ve çok dayanıklı bir adam, buraya kadar herşey tamam ama madem tanrı değil, nasıl oluyor da bilmem kaç bıçak darbesinden sonra hala "acımadı ki acımadı ki..." der gibi savaşmaya devam ediyor? Yönetmen yeniden Leonidas'ı özlemiş olmalı...

4) Annesi köylüler tarafından tecavüze uğrayan esas oğlan adeta bir kıyma makinesi gibi aralıksız 100 adamı doğrayıp yağsız tarafından kuşbaşına dönüştürebilecek güce sahipken nasıl oluyor da tecavüzcüleri aynı hışımla doğramamış, bu kısma da bir açıklık getirilmemiş.

Niyeti bozduktan sonra bu filmin de son derece güzel bir komedisi çekilebilir ama bundan iyi bir mitolojik film de zor çekilir .....

 

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..