Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '06

 
Kategori
Kitap
 

Olup bitenlere olaylara Mahir KAYNAK bakışı..'

Olup bitenlere olaylara Mahir KAYNAK bakışı..'
 

"11 Eylül olayının perde arkasında Amerikan derin devleti mi var? ABD’nin Afganistan ve Irak operasyonlarındaki gerçek amacı neydi ve nasıl oldu da ABD hiçbir güçlükle karşılaşmadan Irak’ı işgal etti? Söylenildiği gibi ABD ve İngiltere, Irak’ta batağa mı saplandı yoksa bu da başka bir planın aşaması mı? İsrail tüm bu karmaşadan nasıl bir sonuçla çıkmak istiyor? Yeni Ortadoğu haritasıyla yeni dünya düzeni kuruldu mu? Yeni dünya düzeni nasıl bir ekonomik yapıyı model alıyor? Dünya bir tarafta, ABD ve Avrupa Birliği, diğer tarafta; Rusya ve Çin diye bloklara mı ayrılıyor? Türkiye’nin yeni Ortadoğu haritası ve yenidünya düzeninde yeri neresi?"

Dünya sürekli değişiyor. Birtakım güçler dünyayı oyun alanları ilan etmiş çıkarları doğrultusunda ülkelerin gelecekleri üzerinde oyunlar oynuyorlar. Birçoğumuz bu olayları ancak yazılı ve görsel basından yansıdığı veya -yansıtıldığı- kadarıyla bilebiliyoruz. Bu durumda da olup biten olayları görüp bunların arkasındaki gerçekleri bize aktarabilecek bir kaynağa ihtiyaç duymamız kaçınılmaz oluyor. Soyadıyla özdeş olsa gerek bu konuda doğru isimlerden biri de Mahir KAYNAK.

Geleceğimize yön verebilmek, yaşadığımız coğrafyada olaylara seyirci değil katılımcı olmak istiyorsak ilgi alanımızı Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin biraz daha ötesine taşımalıyız. Bu kitap da bu tür bir başlangıç için çok iyi bir seçim. Dünyanın diğer kısımlarına çok ilgili bir toplum olamasak da bari kendi coğrafyamıza karşı duyarlı olalım..!

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..