Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '16

 
Kategori
Coğrafya
 

On binlerce yıl koskoca Amerika kıtasından dünyanın haberi olmamış

On binlerce yıl koskoca Amerika kıtasından dünyanın haberi olmamış
 

Amerika’nın keşfi milattan sonra 1492. Bu tarihe kadar dünyada hayat yok muydu? Olmaz mı, kaç tane uygarlık kuruldu, yıkıldı. Mısırlıları düşünün, Çin imparatorluğu, Persler, Roma, Türk, Bizans…

Bu yüzyıllar içinde dünyanın bir tarafında da koskoca Amerika kıtası vardı ve dünyanın bundan haberi yoktu. Yani dünyanın yarısı biliniyor yarısı bilinmiyordu. Neden, bilim ve teknoloji gelişmediği için.

Ama bir yandan da o krallıklardan, imparatorluklardan “medeniyet” diye bahsediyoruz. Çin seddini, Mısır piramitlerini yapmışlar düşünün yani. Üstelik denizci kavimler de varmış.

Nasıl olmuş yüzyıllarca yanı başlarındaki koca kıtayı görmemişler, bilmemişler. “Öküzün boynuzu” ilkelliklerine bakınca hak veriyorsunuz ama on binlerce yıl bu ve yüzlerce medeniyet…

Bering Boğazı’ndan geçen Kızılderililer geri gelip haber verebilirlerdi mesela… Onlar orada, dünya burada birbirlerinden habersiz yüzyıllarca yaşayıp gitmişler.

Mutlaka o günün koşullarında Amerika dünya için Mars gezegeni gibiydi. Ama sonuçta bu insanlar ilk yerleşim yeri olan Afrika’dan çıkıp Kuzey kutbuna gitmişler(Vikingler)

Ortada bir gariplik var… Çünkü geçmiş çağların bazı kavimlerinin (savaş için ama yine de güç ifadesi) neler yaptıklarını biliyoruz. “Savaştan akıllarına gelmemiştir” ihtimallerden biri ama o gün için bile kendi çapında da olsa bilimsel çalışmalar vardı. Sokrat bu yüzyılda yaşamadı herhalde. Bir diğeri “dünyayı bu kadar sanmışlardır” Ayrıca belki dünya onlara yetiyordu ya da savaşarak almak daha kolaydı. Gerçi şöyle de diyebiliriz, iyi ki Amerika’yı bilmemişler bu kadar insan da onun için ölürdü!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..