Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '20

 
Kategori
Dünya
 

Önce Biz İnsan

Otomobil daha dün icadedildi. Öncesinde atlı arabalar vardı. Uçak helikopter de aynı şekilde dün icadoldu. Çamaşır bulaşık makineleri buzdolabı televizyon deseniz sanki sabah saatlerinde icadolmuş gibi adeta.

Tüfeğin icad edilmesi sonrasında mertliğin bozulmasıyla başlamış olan birinci ve ikinci dünya savaşları da daha dün yaşanmış, komünizm sosyalizm ve faşizm rejimlerini görmüş bütün dünya.

Tüm bu gelişmeler son yüz yıl içinde yaşanmış ve aynı yüzyıl içinde soğuk savaş dönemi sona ermiş, bütün dünya barış içinde olması gerekirken emperyal ülkeler kendi oluşturdukları terör örgütlerini etnik ve mezhepsel çatışmaları üzerinden gene savaşlarını sürdürüyorlar.

Yeni savaşlar terör üzerinden sürdürülürken yeni yüzyıl kapılarını dün Trump tarafından İsrail Filistin haritasını tivitır üzerinden paylaşarak duyurmuş.

Siz istediğiniz kadar ´insan hakları evrensel bildirgesine ters durumdur´ deyiniz, dünyadaki yeni trend Trump´un iki dudağı´dır, demedi demeyin.

Dünyada BM varmış, Cenevre sözleşmeleri varmış hepsi hikaye..

Kapital dünyalı Trump´ı seçim hileleriyle boşuna başkanlık koltuğuna getirilmedi, üstelik Rusyanın desteğiyle!.

Evet soğuk savaş dönemlerinde birbirine zıt kutuplar yeni yüzyıl döneminde iki dost olarak görülüyor.

Amaç Ortadoğu islam coğrafyasını yeniden inşaa etmek!.

Yeniden inşanın ılımlı islam modeliyle mi uygulanacağı henüz muamma ama ABD ve Rusya´ya bu konuda İran Irak Suriye Arabistan Libya Mısır ülke başkanları destek vereceği bugünden belli. Bütün islam ülkeleri devlet başkanları uydu gibi ABD´ye bağlıdır.

Peki yeni yüzyılda ne mi olacak?

Tıpkı geçmiş yüzyılda olduğu gibi yeni kapıların açılmasıyla kapanmasının aynı anda olacağını öngörmekteyim zira teknoloji çağı bunu gerektiriyor.

Önümüzdeki yıllarda savaş karşıtları öne çıkacak ve dünyada kan dökmenin önü alınacak. Güç silahta değil insan sevgisinde odaklanacak ve ABD-Rusya´nın ortadoğudaki hükümdarlığı gerçekleşmeyecektir diye düşünüyorum.

Önce insan öne çıkacak.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..