Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '07

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Önce sağlık

Önce sağlık
 

40'lı yaşlara merhaba diyen bir çok okur, vücudunun sağlığının eskisi gibi olmadığını farketmeye başlar. 30 lu yaşlarının sonunda başlayan 40 lı yaşların başında kendini gösteren bu değişim birçok kişiyi bunalıma bile itmekte. Bende bu değişim sindirim sisteminde kendini gösterdi. Hazımsızlık ve dolaylı gaz sorunu belirdi. Önceki yıllarda pek önemsemediğim bu sıkıntı ( az görülürdü ), şu sıralar baş rahatsızlığım. Sohbetlerden edindiklerime göre vücut metabolizmasındaki değişmlerin büyük etkisi varmış. Doktorlar ise sindirim ritminin bozulması yorumunu yapıyorlar. Ritm niçin bozulur dendiğinde ise birçok unsur sıralanıyor. Stres, üşütme, sinir, mikrobik rahatsızlıklar vb. Ne varki hazımsızlık ve gaz sorunu devam ediyor. Bazen azalıp yok oluyor, bazen coşup dayanılmaz bir hal alıyor. Çevremde epey bir insan bu dertten rahatsız gibi. Sorun gaz çıkarmayla ne yazık ki bitmiyor, iştahsızlık ve yaşama sevincinin azalması gibi dertleri yanında getiriyor. Gaz sorunu sıkıştırmanın etkisi ile gögüs çevresine ve sırta baskı yapıyor. İnsan kalbinden şüphe duyar oluyor.
İşin tedavi için; az ve iyi çiğneyerek yemek, hareket ve yürüyüş, stresten uzak durma, özellikle ayakları sıcak tutma sıralanabilir.

Sevgili okurlar, insan bedeni yaşlanıyor. Bizi yaşatan organlarımızda bizle birlikte yaşlanıyor. Küçük bir çocuğun midesi ile bizim midemiz bir olmuyor. Medyada sağlıklı yaşam için birçok şey yazılıp çiziliyor. Sağlıklı beslenmenin reçeteleri veriliyor. Sonuçta bir gerçeğe varıyoruz; herkes kendisinin doktoru olacak. Zararlı şeylerden kendini uzak tutup, faydalı şeylere yöneleceğiz. İhmal ettiğimiz periyodik tıbbi kontrollarımızı yaptıracağız. Arabalarımıza gösterdiğimiz özeni kendi sağlığımıza da göstermeye gayret edeceğiz.

Şimdilik bu kadar, herkese sağlıklı günler dilerim: ÖNCE SAĞLIK

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..