Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '17

 
Kategori
İnternet
 

Online Ödeme Sistemlerindeki Riskler

Günümüzde alışverişlerin pek çoğu internet üzerinden, sanal mağazalar yoluyla yapılıyor. Yüzlerce sitenin ürün sunduğu sanal marketler, ödeme şekillerinde müşterilere farklı seçenekler sunuyor. Kapıda ödeme, kredi kartı ile ödeme, havale yoluyla ödeme, sanal kart kullanarak ödeme veya mobil ödeme bu seçeneklerden sadece birkaçıdır.

İnternetten alışveriş yapmaya alışık olmayan tüketiciler, ödeme sırasında haklı olarak tereddüt edebiliyorlar. Kimi alışverişler, sitelerin güvenilirliği az olduğu için yarıda kesiliyor.

Sanal alışverişlerde online ödeme seçeneklerinden birini kullanırken, dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Bunlar:

-          Alışveriş yaptığınız sitede SSL Sertifikası var mı yok mu, mutlaka araştırın. SSL Sertifikalı siteler, kredi kartı bilgilerinizi üçüncü şahısların eline geçmeden bankaya ulaştırırlar.

-          Hiçbir dijital alışveriş mağazası sizden kredi kartı şifresi istemez. Eğer böyle bir istek ile karşılaşırsanız, alışverişinizi sonlandırın ve siteden çıkın.

-          3D güvenlik sistemine sahip sitelerden alışveriş yapın. Bu sistem 2 aşamadan oluşan bir güvenlik sistemi olup, dijital alışveriş yapanların en çok tercih ettiği online ödeme şeklidir.

-          Ön ödemeli kart ile pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. Özellikle son yıllarda kullanımı artan ön ödemeli kartlar ile, güvensiz müşteriler kolayca alışveriş yapabilir hale gelmiştir. astropay.com.tr Dijital alışveriş yapmaya alışmamış ya da sanal alışverişe yeni başlamış müşteriler, kişisel bilgilerinin üçüncü şahısların eline geçmesinden son derece tedirgin olabilirler. Ön ödemeli kartlar ile bu endişelerin hiçbiri yaşanmıyor.

Online ödeme sistemlerini incelerken sizin için en uygun olanını seçmelisinizdir. Çoğunluğun sorun yaşamadığı, bilinen sitelerden alışveriş yapmanız güvenliğiniz için de önemlidir.

 

 
Toplam blog
: 15
: 1088
Kayıt tarihi
: 07.08.17
 
 

Bendeniz hayatı varolduğu yerde değilde, uzaklarda yaşayan biriyim. Beni tanımanızı istemem... Su..