Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '17

 
Kategori
İnternet
 

Sosyal Medya Zararları

2006 senesinde Facebook’un hayatımıza girmesiyle, sosyal medya ile tanıştık. Facebook’u; Twitter, Instagram, Whatsapp, Snapchat ve diğer sosyal ağlar izledi. Akıllı telefonlar ve tabletlerle her yerden ulaşılabilir olmaları, sosyal medyayı hayatımızın vazgeçilmezleri arasına soktu. Çocuklardan yaşlılara kadar, toplumun her kesimi sosyal ağları aktif bir şekilde kullanıyor.

Yeni bir iletişim şekli olarak kullanılan sosyal medyanın gereğinden fazla kullanılması, bazı zararlı sonuçlara neden olabilir. Bunları sıralarsak;

-          Özellikle sosyal medyayı sürekli kullanan çocuklar ve gençler, beğenmedikleri yönlerini gizleyerek sahte kimlik oluşturabiliyorlar.

-          Her şeyin paylaşılması ile birlikte özel hayat denen şey yok oluyor.

-          Ergenlik dönemindeki gençler, büyüdüklerini göstermek ister. Toplum tarafından kabul edilmeyi her şeyden önemli saydıkları bu dönemlerinde kandırılmaya çok müsaittirler.

-          İlgi görmek isteyen gençler, olmadıkları bir kişi gibi görünmeye çalışabilir, yalan konuşmaya başlayabilirler.

-          Sosyal medya, ismiyle ironik bir şekilde bireyi asosyalleştirir. Sosyal ağlarda artan arkadaş sayısı, gerçek hayattaki arkadaş sayısından fazlalaştıkça, kişi çevresinden giderek uzaklaşır.

-          Sosyal ağlarda geçirilen vakit arttıkça kişi, elindeki tablete ya da telefona bağımlı hale gelir. Hareketleri azalır, bu da kilo alımına ve dengesiz bir hayata yol açar.

-          Herkes eğlendiği fotoğrafları paylaşınca, kişiler karşılaştırmaya meyilli hale gelir. Çevresindeki insanların güzel vakit geçirdiğini gören kişi kendisini yetersiz olarak görür. Bu da, hiçbir zaman yapmayacağı şeyleri yapmasına, kişiliğinin dışındaki davranışlara yönelmesine neden olur.

 

 
Toplam blog
: 15
: 1088
Kayıt tarihi
: 07.08.17
 
 

Bendeniz hayatı varolduğu yerde değilde, uzaklarda yaşayan biriyim. Beni tanımanızı istemem... Su..