Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Orada dururum!

Orada dururum!
 

Bugünlerde tarikatlar, yani cemaatler ile ilgili tartışmalar yapılıyor, yazılıyor, çiziliyor. Hizbullah'ın bir terör örgütü olup olmadığı ve siyasetin içinde olması veya olmaması üzerinde çeşitli yorumlar ve de öngörüler yapılıyor, bir sonuca varılamıyor.. 

Gerek güncellik açıdan gerekse vatandaş'ın Cemaatlerle ilgili bilinmezleri öğrenebilmesi açısından tartışılması ve konuşulması son derece önemlidir.. 

Önceleri Tarikatlar diye nitelendirilen ve daha sonra yumuşatılarak Cemaatler diye adlandırılan bir çok gruplar tarih boyunca hep var olmuşlar ve de var olmaya devam etmektedirler.. 

Hristiyan toplumlarda da Cemaatler mevcuttur..Orada da gerek İslami, gerek başka dinlerde olduğu gibi aralarında küçük ayrıntı farklılıkları olan çizgiler vardır.. Cemaatleri "İnançlardaki çeşitlilikler" diye de adlandırabiliriz.. 

Cemaatler dediğimiz dini grupların bileşkeleri Tanrı inancında kesiştiğine göre yani aynı noktada birleşiyor olduklarına göre Cemaat çeşitliliklerinin oluşu fazla bir önem taşımamadığını düşünüyorum.. 

Yeni dünya düzeninde insanlar sağlıklı ekonomiye sahip olma istemi dışında sevgiye ve saygıya dayalı istemleri arzusunda olduklarına göre Cemaatlerinde var olması yaşam içinde olmazsa olmazıdır diye düşünüyorum..(insan'ı öldüren ve öldürdükten sonra üzerine beton atanlar hariç) 

Neden Cemaatler olmalı ? 

Henüz kendilerini bulamamış, inanç figürünü kullanarak nema geti hesaplarını yapan insanları ayrı tutarak şunu söylemek istiyorum.. Din inancı yaşamı dengeleyen unsurlardan biri olduğuna göre her insanın dindeki güzel kavramlarının alması gerektiğine inanıyorum. 

Adalet duygusu gibi, hoş görü duygusu gibi, sevgi duygusu gibi, paylaşma duygusu gibi yani insan üzerinde olması gereken bütün pozitif duyguların öğretileri dini inanç formatlarında olduğunun altını iki kere çizelim bir kere.. Bu duygu öğretilerinin başlıca okullarının da Cemaatler olduğunu düşündüğümüzde Cemaatlerin kendi içinde siyasi oluşumları olmadığı sürece demokratik haklarını kullanarak istedikleri siyasi partiye de oylarını kullanmaları en doğal hakları olsa gerek.. 

Cemaat grupları şirket de kurabilmeli, holding de olabilmeli -ki ühdelerde insanlar çalıştırılıp gelir elde etmeleri sağlanmalı.. Çalışan işçi maaş aldığı sürece piyasa ekonomisi daha sağlıklı halde işlevlerini sürdürür.. 

Kısaca Cemaatler kendi görevlerini, siyasetçiler de kendi görevlerini yaptıkları sürece problem yok.. Amaa Cemaatler içinde terör ve insan öldürme konuları öne çıktığı vakit, orada dururum!. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..