Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Orman Bakanı ne güzel gülüyordu(!)

Orman Bakanı ne güzel gülüyordu(!)
 

Dün gece, Trabzon Avni Aker Stadyumunda oynanan UEFA Kupası karşılaşmasını şeref locasından izleyenler arasında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin çok değerli Orman Bakanı Sayın Osman Pepe de vardı. Keyfi yerinde idi maşallah. Hele bir de ekibimiz golü bulunca iyice taçlandı bu durum.

Orman Bakanı’nın o keyifli halini izledikçe benim içim cız etmekten maalesef geri duramadı. Geçtiğimiz günler; gözümüz, ciğerimiz, canımız ormanlarımızın cayır cayır yandığı elim orman yangınlarına sahne oldu.

Geçtiğimiz pazar günü Efes-Kuşadası arasında çıkan ve benim de şahit olduğum yangın ve diğerleri bu ülkeyi bir damlacık olsun seven herkesi üzdü, kahretti. Başta Sayın Bakan olmak üzere, alta doğru aşağı-yukarı tüm yetkililer uçak, helikopter eksikliği, rüzgarın yönü, halkımızın bilinçsizliği gibi birçok bahane üzerinden gerekçe ve ağlama edebiyatı yaptılar.

Bu ülkede belki herkes bahane üretebilir ama hükümet, üretemez kardeşim. Siz, yetki ve icra makamısınız. Ağlayacaksanız, gerekçe üretecekseniz, hele hele maiyetinizde çalışan atanmış bürokratlarınızın hataları ardına falan sığınacaksınız kalkınız oturduğunuz koltuklardan ve bu işi yapabileceklere yer açınız.

Bu kadar acı olayın ve acizliğin üzerine bu hükümetin Orman Bakanı, daha yangın yerlerinin dumanı tüterken gidip de bir stadyumda kahkahalar atıp, keyif ve mutluluk pozları vermemelidir. Tamam gidip evine kapanmasını, inzivaya çekilmesini ya da timsah gözyaşları falan dökmesini bekliyor değilim. Ancak biraz da sosyal hassasiyetler ve nedamet ön plana çıkmalı diye düşünmeden kendimi alamıyorum.

Dün akşam ki üstün başarılarından dolayı Trabzonspor ve Kayserispor’umuzu tebrik ediyor; Sayın Orman Bakanı’ndan da en azından bundan sonrası için yapmış oldukları planlamalarını, sanıyorum çoktan almış oldukları kısa ve uzun vadeli önlem paketlerini, kamuoyu ile paylaşmalarını bekliyorum.

Orman yangınları bu ülkenin kaderi olmasın! Duyarsızlık, pişkinlik ve vurdumduymazlık da!

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..