Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '15

 
Kategori
Siyaset
 

Örsan K. Öymen, "CHP Düşmanlığı" ve Vatan Partisi...

Örsan K. Öymen, "CHP Düşmanlığı" ve Vatan Partisi...
 

İyi bir Yurtsever olduğundan hiç kuşkum yok ama...


Sayın Örsan K. Öymen. 

22 Şubat Pazar günü gazeteyi (Aydınlık) açtığımda yine Vatan Partisi karşıtlığı ve Y-CHP’yi koruma amacı taşıyan yazınızı gülümseyerek okudum ve (naçizane) aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu hissettim.  

Baştan söyleyeyim, ülkesini seven iyi bir yurtsever olduğunuzdan kuşkum yok.

Ülkemizin AKP ve F Tipi Örgüt belasından kurtulması için tüm yurtseverlerin  (millilerin) işbirliği yapma gayreti içersinde olmaları gibi bir meselemiz yok mu?. Var diyorsanız bu birlikteliğin lokomotifinin Atatürk’ün altı ok’lu CHP’si olması gerekmez mi?.  Gerekir diyorsanız, şu soruyu sormalısınız bence: Hangi CHP ?.. Atatürk'ün altı ok'lu CHP'si mi?, Y-CHP'mi?..

Vatan Partisi saflarından bazılarının MHP’li olmanın CHP’li olmaktan bile daha iyidir düşüncesini taşıdıklarını iddia etmekle baştan 1-0 geride başlamışsınız.  

Sayın Öymen, bu gün Türkiye’nin meselesi MHP’li, CHP’li, AKP’li olmak değildir. Türkiye’nin meselesi Milli ya da Gayri Milli olmaya karar vermektir. Ülkesini seven, ABD ve AB Emperyalizmine, dolayısıyla PKK’ya,  F Tipi Örgüte ve AKP Faşizmine karşı olan her kes Milli’dir ve Gayri Milli taşeron unsurların karşısında durmaktadır.

Doğal olarak bu Milli Unsurların içinde MHP’li, CHP’li, hatta AKP’li, hatta ve hatta Üniter yapıdan yana olan HDP’li unsurlarda yer almaktadır. Yani ölçü falan parti, filan parti değildir. Ölçü ülke bütünlüğünü savunmaktır. Meseleye bu açıdan bakarsak Vatan Partisi’nin değil Y-CHP, hiç bir Parti ve tabanı üzerinden düşmanlık politikası üretmesi söz konusu olamaz. “CHP’nin mevcut yönetiminin bazı hataları elbette eleştirilmelidir” diyorsunuz. Çok doğru. Ama bu eleştirilerimizi yaparken, Türkiye’nin ve CHP’nin önüne doğru politikalar koyarken “CHP düşmanlığı”  yaptığımızı iddia ediyorsunuz ve boşlukta kalıyorsunuz.

Hangi CHP? ye dönersek:  “Artık CHP yoktur, Y-CHP vardır, “CHP Emperyalizmin uşağı olmuştur” dediğimizi iddia ediyorsunuz. Doğrudur, Y-CHP Emperyalizmin uşağı olmuştur. Biz demiyoruz sadece, Y-CHP Genel Başkanı, Y-CHP başındaki politikasızlıkları ile bu dediğimizi doğruluyor. 

ABD Elçisi Riciardone ile Otel odalarında gizli görüşmeler yapan kim?,

Dün partiye üye yapılıp bu gün Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturtulan ve Atatürk’e “Kefere” gibi hakaretlerde bulunan Mehmet Bekaroğlu’nu partiye baş tacı eden kim?,

Habur rezaletinden sonra  PKK’lıların Avukatlığını yapan ve ABD’nin Tr 705 kodu ile CHP içindeki Truva atına bindirilen Sezgin Tanrıku’lu nu yine Genel Başkan yardımcısı yapan kim?,

Fetullah’a tam anlamıyla biat ettiğini her yerde çekinmeden söyleyen Faik Tünay’ı bu partide Milletvekili yapan kim?,

Erdoğan Toprak’ların, F Tipi Çete muridlerinin, bölücülerin avukatlarının bu partide baştacı edilmelerinin sorumlusu kim?.

Daha dün bu CHP eski CHP değildir, yeni CHP’dir demedi mi “Dersim’li Kemal”?.  

Bırakın bunları, Ekmeleddin faciasını Bahçeli’nin kuyruğuna takılarak bu partinin adayı yapan ve Tayyip Erdoğan’a köşk yolunda kırmızı halı serenler kim?.

“Dersim’li Kemal’im ben” diyerek Seyit Rıza ve Şeyh Said gibi İngiliz ajanlarına sahip çıkan kim?.

“Açılım sürecinin tek sahibi biziz” diyerek bölücülüğe taviz verme konusunda AKP ile yarışan kim?.

Tüm bu Y-CHP politikasızlıkları bölgede kimin işine yarıyor?.

Bu soruya vereceğimiz doğru cevap Y-CHP’nin Empreryalizmin uşağı olduğu yolundaki kuşkularımızı haklı çıkarmıyor mu?.  

“Abartılı, toptancı ve genellemeci yargılarla kimse 92 yıllık CHP gerçeğini bir anda yok edemez.”  Diyerek Vatan Partisi’ni suçluyorsunuz,  daha da ileri giderek 1 milyon üyeyi ve 13 milyon CHP’ye  oy veren seçmeni  aşağıladığımızı, onları “Vatan Haini” ilan ettiğimizi savunuyorsunuz.  

Bura da da yanılıyorsunuz  Sayın Öymen: 92 yıllık Atatürk CHP’sini ve tabanını bu "hakaretlere" muhatap eden biz değiliz Y-CHP yönetimidir, hala kuşkunuz varsa yukardaki bu ihanet politikasızlıklarına yüzlerce örnek verebilirim.

Y-CHP içinde bu politikasızlıkları eleştiren ve şiddetle karşı çıkan Yurtsever Milletvekillerinin başlarına gelenleri görmüyor musunuz?. Hangi eleştiriye tahammül gösteriyor Y-CHP Yönetimi?. Bekleyelim, sabredelim, Y- CHP’den bu Truva Atları temizlenecek anlayışı çıkıyor yazınızdan ya da ben öyle anladım. Bekleyelim de daha ne kadar?.  

Ben 50 yıldır Atatürk CHP’sinin  Altı Ok’ta simgeleşen politikalarını savunuyorum, babamda öyleydi, onun babası da.. Atatürk CHP’si bu gün varlığını devam ettiriyor olsaydı ülkenin Vatan Partisi’ne, daha öncesinde de İşçi Partisi’ne ihtiyacı olur muydu?.  Atatürk’ün CHP’si olsaydı  şimdi İktidar’da olmazmıydı?.

AKP Faşizmi’nin bu karanlık günlerinde halkın yeni arayışlar içine girmesi nedeniyle olası  bir Atatürk CHP’si iktidarı korkusuyla Emperyalizm CHP’yi sizin deyiminizle “Truva Atları” kanalıyla revize etmiştir AKP’lileştirmiştir, Y-CHP yapmıştır.  

“Cumhuriyet Halk Partisi, CHP’ye paraşütle konmuş Truva Atları tarafından  da, o Truva Atını  CHP ile özdeşleştiren  bazı  İşçi Partisi ve Vatan Partisi yandaşları tarafından kolay kolay anlaşılmaz” diyorsunuz.  

Doğrudur anlaşılmıyor bazıları tarafından, ama anlamayanlar  Vatan Parti’liler değil , onlar çok çok iyi anlıyorlar ABD’nin olası bir Atatürk CHP’si iktidarını nasıl engellediğini,  bu yüzden ülkelerine sahip çıkıyorlar Vatan Parti’liler ve Y-CHP’nin başından Yeni sözcüğünün yok olmasını ve CHP’nin kendi altı ok’lu kimliğine dönmesini istiyorlar.

50 yıldır bu ülke Atatürk CHP’sinin iktidar olmasını beklemiyormu?, ve 50 yıldır Emperyalizm bu Atatürk CHP’sinin iktidar olmaması için her türlü kumpası çevirmiyor mu?. Bu kumpas bazen kaset, bazen “Dersim’li Kemal”,  kimi zamanda Bekaroğlu, Tanrıkulu oyunları ile sahneye konulmuyor mu?

Altı Ok’tan da söz etmişsiniz yazınızda, ne güzel, aynen katılıyorum. Fakat daha dün "Altı ok’un altına güvercin’i de yapıştırırız" diyen bu “Dersim’li Kemal” değilmiydi?. Önce altı Ok’un anlamını bozalım, zaten altı ok’la mücadelemiz var amblemi değiştirelim ve iyice AKP’lileşelim demek değil midir bu?.

“Bir gün gelecek, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokratik Sol Parti, Vatan Partisi gibi partiler büyük bir ittifak kuracaklar. O gün CHP’nin Truva Atları artık CHP’de olmayacaklardır, Vatan Partisi bu tarihi ve stratejik kaçınılmazlığı göz önüne almalı, Türkiye’nin geleceğini düşünerek hareket etmeli, CHP’yi kırıp dökmekten vazgeçmeli, gerçek ve ortak hedef olan AKP’ye karşı mücadele vermelidir.” diyerek yazınızı bitirmişsiniz.

Aynen öyle yapıyor Vatan Partisi, ortak hedef olan AKP ve F Tipi tertip çetesine karşı mücadele ediyor. Bu yolda AKP’lileştirilen Y-CHP ve AKP’ye koltuk değneği olan Bahçeli’ye karşı tüm Milli ve Vatansever güçleri Milli Hükümet Cephesine çağırıyor.

Bu gün Atatürk Türkiye’sinin kırılan dökülen tüm değerlerinin onarılması ve AKP’den kurtulmanın yolu: ABD kuklası olan Y-CHP’nin Altı Ok'lu  özüne dönmesi, tüm Milli Güçlerin birleşmesi, Üniter Yapıyı, Laikliği, Özgür ve demokratik bir ortamı, müreffeh bir toplum yaratma yolunda atılacak adımları destekleyen ve hedefleyen bir siyasal oluşumla gerçekleşebilir. Bu oluşumun adreside Vatan Partisi’dir. 

Umarım verebileceğiniz bir cevabınız vardır..

Saygılar..

Cevdet Yıldıztekin..

22 Şubat 2015

Saat: 13.25 

Not:  Bu yazı Örsan K. Öymen'e de yollanmıştır.

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..