Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
İzmir
 

Oto'lar; kızlarla show yaptı, gözlere renk geldi.

Oto'lar; kızlarla  show yaptı, gözlere renk geldi.
 

Yedincisi açılan İzmir Oto Show Fuarında sergilenen birbirinden güzel arabaların tanıtıcı hostesleri, en az arabalar kadar ilgi çekti. Çok kalabalık seyirciler, hem  konu mankenine, hem de şahane arabalara doydular. İzmirliler, içlerinden gelerek hoşnutluklarını derin bir nefes vererekten “Helal!” diye ortaya koydular. İlk bakışta bu beğeninin. Süzüm süzüm sergilenen arabalara mı, yoksa çiçeği burnunda, edalı, nazlı, cakalı çiçeği burnunda tanıtıcı kızlara mı olduğu, ilk anlarda anlaşılamadı.

 Müzikal Show’da kızlar, birbirinden güzel zarif hareketlerle, Kuğu Gölü Balesindeki tüy hafifliği ile  döne döne gösteri yaptılar. Hem teşhirdeki arabaların yüzü güldü hem de  seyircilerin. Oto’lar, kızlarla “show” yaptı, gözlere renk geldi.

Kitabımna uydurarak, sowmen kızları ikna edip, arabalarının başında  poz verdirmek için onca ter döktük. Nihayet ikna ettik. Resimlemeğe başlamıştım ki, bir sürü flaşlar patladı aynaı anda ve peeeeeşpeşe. Bir de dönüp arkama baktım ki, orada ne kadfar halk varsa, makinelerini çıkkarmışlar, şakır şakır resim çekiyorlar. Bir yarım daire  çevirmişler. Bir Çin Seddi gibi kuşatıvermişler etrafı. Bir de bize kafa tutuyorlar,  "mani oluyormuşum!"  Bir de bana sesleniyorlar, " eğil abi, mani oluyorsun" diyerekten. İyi mi?!

 Bu arada, resim vermek istemeyen firmaların kızlarına da rastladık.“Annem kızar”edasıyle bucak bucak kaçtılar. Endişeli bakışlarla etrafı acele  göz atıp, başlarını öne eğerken de  “Çekim yasak” diyebildiler.

 Ege Otomativ Derneği ile İZFAŞ’ın birlikte düzenlediği İzmir     Otoshow Fuarı, beklenen ilgiyi gördü. Bu son kapanış gününde stand’ lar doldu taştı.

 İzmir Kültür Parktaki bu şölende 1955 – 1980 model klasik otomobiller ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öte tarafta da sıfır kilometre yüksek model arabalarının da teşhirleri, vardı. Beğeni kazananlar arasında SL350, tek kapı 3500  motor, 240 bin Euro. Yine S350, 3000 motor 273 bin Euro idi.

 Kafa patlatarak “yapsak yapsak, nasıl yapsak” diye beyin çürüttüğümüz, kendimize ait otomobil üretimini keşke, bu fuara yetiştirseydik diye de içimizden geçmedi değil hani.. Harıl harıl üzerinde çalıştığımız uçağımız da öyle. İnşallah ileriki fuarda, arabayla uçağı, yan yana getirip, aynı yerde  sergileriz. İlkinde  bir araba yapmıştık. Benzin koymayı unutmuştuk. İnşallah bu sefer, yağını, suyunu, tuzunu tamam ederiz de, kendi kendimizi, mahcubiyetlerle yemeyiz.

 Bir otoshow’ ki, gözler renklendi.

 

 

 

 

 

  

  

 

    

 

  

    

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..