Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Özgün sanatçılar

Özgün sanatçılar
 

Genç/ Farklı /Yeni


Özgün Genç Ressamlar

Bu sezon, genç Madonna'nın anadan doğma halleriyle, Ferhat Deniz'in kâbusları ve Ayşegül Sağbaş'ın en olmadık zamanlarda yakalanan kadınlarıyla (fadular) başarılı genç sanatçılara yer veren CDA Projects, hızını hiç kesmeden yine farklı tarzları olan sanatçıları bularak Genç/Yeni/Farklı adında yeni sergisini geçtiğimiz günlerde (5 Haziran) açtı.

Yaklaşık 500, otuz beş yaş altı genç sanatçının başvuru yaptığı fakat içlerinden 26 genç sanatçının eserlerinin seçilerek sergilenmeye değer bulunduğu sergi Beyoğlu, Mısır Apartman’ın iki katında yer alan CDA Projects ve Casa Dell’Arte galerileri’nde açıldı.- Bilindiği üzere Mısır Apartmanı'ndaki galerilerden Casa Dell'Arte, geçtiğimiz yıl Midnight Express'ten boşalan daireye genç kardeşi CDA Projects'i yerleştirmişti-Diğer açılışlardan farklı olarak bu sergide ses sistemleri kurulup müzik yüksek dozda verilmişti. Benzer şeyleri geçtiğimiz günlerde açılan Roxsane ve Cüneyt Ayral’ın küratörlüğünü yaptığı Koray Erkaya’nın fotoğraf sergisinde de görmüştük. Tüm bunlar akıllara artık İstanbul’daki sergi açılışlarının konseptleri mi değişiyor sorusunu getirmiyor değil. İnsanlar, hem sergiyi geziyor hem de kendilerini bir partinin içine düşmüş gibi hissediyor.

.Amacı çağdaş Türk sanatının yeni temsilcilerini desteklemek olan sergide bu sene jüri görevini Türkiye’de ilk ve tek ‘Müzecilik’ eğitim programının kurucusu Prof. Tomur Atagök üstlendi. Sergide eserleri bulunan genç yeteneklerse: Burçin Başar, Aslı Torcu, Hüseyin Rüstemoğlu, Çağla Cömert, Ece Akay, Aslı Narin, Gözde Başkent, N.Müge Selçuk, Şerif Karasu, Leyla Emadi, Dilek Ayker, Şefik Özcan, Elçin Acun, R. Alpagut Ayberk, Mehmet Sağbaş, Ercan Akın, Seyit Mehmet Bucukoğlu, Funda Alkan, İpek Şenel, Seçil Büyükkan, Ekin Onat Von Merhart, Faruk Yiğen, Kezban Boyla, Sema Kayaönu, Zeynep Kayan ve Elif Süsler.

Genç yeteneklerden iki isim bitirdikleri bölümlerden farklı bir alanda yaptıkları başarılı çalışmalarla dikkatleri çekiyor. Bunlardan biri Ekin Onat Von Merhart. Sanatçı Berlin Konservatuarında Bale ve Koreografi eğitimi almasına rağmen resim alanında diğer çağdaşlarından çok daha özgün çalışmaları ile kendini ortaya koyuyor. Diğer bir genç yetenek Mehmet Sağbaş ise tıpkı 61. Cannes Film Festivali’nde "Üç Maymun" filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan gibi. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu… Sanatçı bu bölümü bitirmekle de kalmayıp Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de doktorasını tamamlayarak Yrd. Doç. Dr. olarak öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Çok ilginçtir ki ünlü koleksiyoner Orhan Karadoğan da bu bölümden mezundur. Acaba bu fakültede gizli bir sanat eğitimi veriliyor da bizim mi haberimiz yok(!)

26 genç ve özgün ressamdan oluşan “Genç/Yeni/Farklı” adlı sergi 30 Haziran’a kadar CDA Projects ve Casa Dell’Arte galerileri’nde görülebilinir.

Sanat ve sevgi ile…

Şöhret DOĞRUYOL

 
Toplam blog
: 22
: 1578
Kayıt tarihi
: 27.05.10
 
 

Şöhret Doğruyol. Eğitimci sanatsever.....