- Kategori
- Balıkçılık
Palamut balığının fırında pişirilmesi
Ekmek dilimleri veya (takoz ) şeklinde 1 adet Palamut balığı balıkçıda kestirilir.
Eve geldiğinizde dilimler tatlı su ile iyice yıkanır kan ve bağırsaklarından temizlenir. Temizlenen balık dilimleri orta büyüklükte ki bir teflon tepside veya emaye fırın tepsisinde birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır.
Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğan da rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur. Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır.
Bu karışım, tepside bekleyen Palamut dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir.
Ardından, 5 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile veya Alüminyum kağıt ile iyice kapatılır.
Diğer taraftan 180 dereceye getirilmiş olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Bu zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaynak:nuri deniz