Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '16

 
Kategori
Balıkçılık
Okunma Sayısı
80
 

Palamut balığının fırında pişirilmesi

Palamut balığının fırında pişirilmesi
 

Ekmek dilimleri veya (takoz ) şeklinde 1 adet Palamut balığı balıkçıda  kestirilir. 

Eve geldiğinizde dilimler tatlı su ile iyice yıkanır kan ve bağırsaklarından temizlenir. Temizlenen balık dilimleri orta büyüklükte ki bir teflon tepside veya emaye fırın tepsisinde birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır. 

Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğan da rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur. Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır. 

Bu karışım, tepside bekleyen Palamut dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 

Ardından, 5 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile veya Alüminyum kağıt ile iyice kapatılır. 

Diğer taraftan 180 dereceye getirilmiş olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Bu zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Kaynak:nuri deniz 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster