- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pancar turşusu
Neredeyse her derde deva olan, kanı ve karaciğeri temizleyen, kolin ihtiva eden kırmızı pancar turşusunu tüketmeyen bin pişman olabilir. Hazırladıktan bir saat sonra tüketebilirsiniz ve faydalarını vücudunuzda anında hissedebilirsiniz ayrıca bu turşuya tuz atmaya hiç gerek yoktur. Sadece üzüm sirkesi ve su ile yapılan tuzsuz bir turşu çeşididir.
Malzemeler:
1 kilo kırmızı pancar
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı haşlanmış pancarın suyu
2 diş sarımsak
Yapılışı:
Kabukları soyulduktan sonra pancarlar yıkanır ve minik küpler halinde kesilerek haşlanır. Az suyla ve az zamanda haşlamak istiyorsanız düdüklü tencereyi kullanabilirsiniz. Haşlanan pancarın suyunu atmıyoruz, soğuduktan sonra turşuyu yaparken kullanıyoruz.
1 litrelik cam bir kavanoza 1 çay bardağı üzüm sirkesi ve 1 çay bardağı soğuk pancar suyunu koyup kaşıkla karıştırıyoruz. 2 diş ayıklanmış sarımsak ve haşlanmış pancarları kavanoza koyuyoruz ve karıştırarak sirkeli suyla özleşmesini sağlıyoruz. Kavanozun kapağını kapatarak buzdolabına koyarız, bir saat sonra pancar turşusu yenmeye hazırdır.
Afiyet olsun.