Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pancar turşusu

Pancar turşusu
 

Neredeyse her derde deva olan, kanı ve karaciğeri temizleyen, kolin ihtiva eden kırmızı pancar turşusunu tüketmeyen bin pişman olabilir. Hazırladıktan bir saat sonra tüketebilirsiniz ve faydalarını vücudunuzda anında hissedebilirsiniz ayrıca bu turşuya tuz atmaya hiç gerek yoktur. Sadece üzüm sirkesi ve su ile yapılan tuzsuz bir turşu çeşididir.

Malzemeler:
1 kilo kırmızı pancar

1 çay bardağı üzüm sirkesi

1 çay bardağı haşlanmış pancarın suyu

2 diş sarımsak

Yapılışı:

Kabukları soyulduktan sonra pancarlar yıkanır ve minik küpler halinde kesilerek haşlanır. Az suyla ve az zamanda haşlamak istiyorsanız düdüklü tencereyi kullanabilirsiniz. Haşlanan pancarın suyunu atmıyoruz, soğuduktan sonra turşuyu yaparken kullanıyoruz.

1 litrelik cam bir kavanoza 1 çay bardağı üzüm sirkesi ve 1 çay bardağı soğuk pancar suyunu koyup kaşıkla karıştırıyoruz. 2 diş ayıklanmış sarımsak ve haşlanmış pancarları kavanoza koyuyoruz ve karıştırarak sirkeli suyla özleşmesini sağlıyoruz. Kavanozun kapağını kapatarak buzdolabına koyarız, bir saat sonra pancar turşusu yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..