Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '08

 
Kategori
Haber
 

Parti kapatıldı

Parti kapatıldı
 

Geçen aylarda İspanya Yüksek Mahkemesi, ayrılıkçı ETA örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle bir partiyi kapattı. Konumuz parti kapatılmasından çok Avrupalının iki yüzlülüğü.

Her konuda demokrasi havarisi kesilen Avrupalılar, her zaman olduğu gibi iş kendilerine gelince hiç ses çıkarmadılar. Maalesef bizden de ses çıkmadı. Çıkacak ses en azından Avrupanın iki yüzlülüğünü yüzlerini vurmak olmalıydı. Basınımız bu konuya hiç eğilmedi, üzerinde çokca durmadı. Benzer olaylar bizde olmadan dünyayı ayağa kaldıran Avrupanın ve hergün yaygara koparan basınımızın tutumu, her zaman olduğu gibi çok üzücü.

İspanya Yüksek Mahkemesi, Bask Milliyetçi Hareket Partisi'ni, ayrılıkçı ETA örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle partiyi kapatarak, tüm faaliyetlerini yasakladı.

İspanya'da kapatılan 3. parti. Batasuna, ANV ve PCTV partileri 825 kişinin ölümünden sorumlu ETA ile bağlantıları yüzünden kapatıldı. Yüce(!) Avrupa medeniyeti kendilerinden olunca bu duruma hiç ses çıkarmadı.

Bizde, 30-35 bin kişinin ölümünden sorumlu, milyarlarca dolar zarar vermiş bir örgüte sahip çıkan, her gün ayaklanma çığırtkanlığı yapan partilere kapatma işlemleri başlatıldığında ise gösterdikleri yaklaşım oldukça düşündürücü. Gerçi bizler altında yatan nedeni biliyoruz da içimizde olup da Avrupanın bu iki yüzlülüğüne inananlara acıyoruz.

İspanya'daki olay Avrupanın iki yüzlülüğünün belgeli kanıtıdır.


 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..