Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '19

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Pasaport Harcı İadesi...

Ülkemizde beklemediğiniz zamanlarda güzel haberler alabiliyorsunuz. Pasaport harçları ile ilgili sizlere güzel bir haberim var.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün çok kullanışlı bir uygulaması var. https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi, Pasaport ve Adres Kayıt başvuruları için randevu alabiliyorsunuz.

Ben size pasaport başvurusundan bahsedeceğim. Öncelikle şunu bilmenizde fayda var. Aynı T.C. Kimlik Numarası ile 1 ay içerisinde sadece 1 kere randevu alabiliyorsunuz. Yani randevunuza mutlaka gitmelisiniz. Eğer bir aksilik olur da gidemezseniz 1 ay içerisinde aynı T.C. Kimlik Numarası ile randevu alamıyorsunuz. Peki ne yapacağız 1 ay bekleyecek miyiz. Bunun için de kolaylık sağlanmış. Başka bir yakınınızın T.C. Kimlik Numarası ile randevu alabiliyorsunuz. Tabi randevuya T.C. Kimlik Numarasını girdiğiniz yakınınız ile birlikte gitmeniz gerekiyor. Bu arada diğer önemli bir bilgi de Pasaport başvuruları Nüfus Müdürlüklerinde yapılıyor. Yani Nüfus Müdürlüklerinin Ek Binalarına giderseniz kapıda asılı yazıda başvurunuzun Nüfus Müdürlüklerinden yapılacağı belirtiliyor. Yani kapıdan geri çevirilirsiniz ve randevunuz yanar. 1 ay beklemek zorunda kalırsınız veya başka bir T.C. Kimlik Numarası ile randevu alabilirsiniz.

Diğer bir kolaylık pasaport harç ve defter ücretlerini Gelir İdaresinin web sayfasından ödeyebilirsiniz. Ödeme belgesini mutlaka yanınızda bulundurun. Asıl önemli bilgiye geliyorum şimdi.  Eğer öğrenci belgeniz varsa ödediğiniz pasaport harç bedelini iade alabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gerekenleri burada yazacağım.

Öncelikle başvuru esnasında gittiğiniz Nüfus Müdürlüğüne İmzalı ve Mühürlü öğrenci belgenizi teslim ediyorsunuz.  Nüfus Müdürlüğü Ödemeyi işleme almayacak ve ödeme belgenizin üzerine işleme alınmadı kaşesi basacak ve imzalayacak. Bu belgeyi ödemenin gerçekleştiği vergi dairesine götüreceksiniz. Vergi Dairesinde dilekçe yazacaksınız. Banka hesap bilgilerinizi vereceksiniz. Evrak Kayıttan geçecek ve belgeleri pasaport harcının ödendiği vergi dairesine teslim edeceksiniz. Tabi bu arada vergi dairesi dilekçenizde başka borcunuz varsa ödediğiniz tutar üzerinden mahsup edileceğine dair sizden onay alıyor. Fırsatı kaçırmıyor tabiki. 1 yada 2 hafta içerisinde ödediğiniz pasaport harcı banka hesabınıza iade ediliyor.

Yukarıda yazdığım bu bilgileri internet'te araştırsanız bir arada bulmanız mümkün değil. Ben faydalandım, sizlere de bir faydası dokunsun istedim. Yaşayarak öğreniyoruz, ne güzel.

 
Toplam blog
: 177
: 1692
Kayıt tarihi
: 02.11.07
 
 

İlk,Orta ve Lise öğrenimi TED Kolejinde yaptı. Bilgisayar Mühendisliği lisans eğitiminden sonra E..