Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
767
 

Patatesli karadeniz tatlısı

Patatesli karadeniz tatlısı
 

Malzemeler

4 adet patates

1 adet yumurta

1 bardak un

1 kabartma tozu 1 kaşık tereyağı

Yapılışı

Haşlanmış ve soğumuş patatesleri çatalla ezin. Yoğurma kabına ezilmiş patatesleri ve yumurtayı eritilmiş tereyağını katarak özleştirin. 1 bardak una kabartma tozunu karıştırarak eleyin hazırlanan karışıma ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Kıvamına göre un ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çay tabağı büyüklüğünde elinizde açın. Tarçınla karıştırılmış dövülmüş ceviz içinden bir çay kaşığı kadar koyarak elinizle hamuru büzüp kapatın ve yuvarlak şekil vererek tepsiye sıralayın. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Şerbet

4 bardak şeker

4 bardak su

1 dilim limon

10 dakika kaynatın ve soğutun

Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine yedirerek dökün.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 682
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster