- Kategori
- Yöresel Yemekler
Patatesli karadeniz tatlısı
Malzemeler
4 adet patates
1 adet yumurta
1 bardak un
1 kabartma tozu 1 kaşık tereyağı
Yapılışı
Haşlanmış ve soğumuş patatesleri çatalla ezin. Yoğurma kabına ezilmiş patatesleri ve yumurtayı eritilmiş tereyağını katarak özleştirin. 1 bardak una kabartma tozunu karıştırarak eleyin hazırlanan karışıma ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Kıvamına göre un ilave edin.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak çay tabağı büyüklüğünde elinizde açın. Tarçınla karıştırılmış dövülmüş ceviz içinden bir çay kaşığı kadar koyarak elinizle hamuru büzüp kapatın ve yuvarlak şekil vererek tepsiye sıralayın. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Şerbet
4 bardak şeker
4 bardak su
1 dilim limon
10 dakika kaynatın ve soğutun
Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine yedirerek dökün.
Afiyet olsun