Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Patlıcan'ın sağlığımıza inanılmaz katkıları...

Patlıcan'ın sağlığımıza inanılmaz katkıları...
 

Bir önceki yazımızda Sigaranın sağlığımıza zararlarını işlemiştik. Şimdi de sigaranın sağlığımız üzerindeki zararlarını giderecek yiyeceklerden birisi olan Patlıcan’ı ele alalım.

Patlıcan yöresel olarak sevdiğimiz bir yiyecektir. Ayrıca yıl oniki ay bölgemizde yetişir. Bölgesel olsa gerek ben çocukluğumdan beri patlıcan’ın her türünü severek yerim. Özellikle bizim bölgede yetişen ve pazarlarda (Kumluca pazarında) bolca bulunan ince uzun patlıcan’ın yemeği çok güzel olur.

Patlıcan’dan bu kadar bahsetmişken, onun nelere iyi geldiğini araştırıp, paylaşmamak olur mu?

Patlıca’nın faydaları o kadar çok ki, birçok hastalıktan korumaya yetiyor. Bu nedenle ulaştığım bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Her mevsim sofralarımıza taşınan patlıcan, özellikle düşük kalorili olması bakımından diyet listelerinin kraliçesi!

Bunu söyleyen çok yakınımdaki bir diyetisyen arkadaşım, kardeşim Ahmet…

Gelelim patlıca’nın  inanılmaz faydalarına:

Lif zengini bu sebze, içerdiği vitamin ve minerallerle bizi sağlıklı tutarken, içerdiği güçlü antiokdisanlar sayesinde hastalıklarla savaşıyormuş.

İçerdiği zengin lif oranıyla hazımsızlığı gideriyormuş.

İstemsiz kas kasılmalarını önlermiş.

Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltırmış.

Kansızlığa iyi gelir, kanı arttırırmış.

Özellikle patlıcan salatası şeker hastalarına oldukça fayda sağlarmış Benimde sevdiğim bir yiyecek türü!.

Vücuttaki fazla suyu atarmış.

Pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirirmiş. Bu da Şeker hastalığına bir çözüm gibi görünüyor.

Sinirleri yatıştırırmış. Depresyon hastaları için birebir!

Kalp çarpıntısını azaltırmış.

Lapa haline getirilip yanıklara konursa faydalı olurmuş.

Basura iyi gelirmiş.

Damarları yüksek kolesterolün yarattığı kötü etkiden korurmuş.

İdrar söktürürmüş.

Tansiyonu düşürürmüş.

Uzmanlara göre patlıcan en sağlıklı olarak kül veya ocakta pişirilip kabukları soyulmalı ve ince kıyılarak, çeşitli şekillerde yenilmeliymiş!

Daha mı?

Daha ne olsun, çoğumuzun görünce burun kıvırdığı bir sebzenin bu kadar faydalı olduğunu öğrendikten sonra patlıcan’ı yememek için bir sebep kaldı mı?

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..