Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pazı sarma

Pazı sarma
 

Eliniz lezzetliyse ve özenerek severek yapıyorsanız hiç bir yemek kötü olmaz

Malzemeler:

1 bağ pazı yapragı

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

yarım su bardağı pilavlık pirinç

yarım su bardağı zeytin yağı

1 büyük boy soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşıgı karabiber

arzuya göre 1 çay kaşığı pul biber

bir miktar kıyılmış maydanoz ve dere otu

Yapılışı :

Pazı yaprakları güzelce yıkanır,

bir kaba alınıp üzerine geçecek kadar kaynar su ilave edilir

5 dk suda bekletilip süzülüp soğumaya alınır

pirinç ve bulgur güzelce yıkanır ılık suda bir müddet beklenir

bekleme işlemi sırasında soğanlar yemeklik doğranır

pirinç ve bulgur süzülür

tavaya zeytinyağı ve yemeklik dogradıgımız soğanlar eklenip sote edilir

üzerine salçalar ilave edilir salça kokusu çıkınca

pirinç ve bulgur ilave edilir karıştırılır

2 su bardağı sıcak su ilave edilir baharatları ilave edilip 5 dk kaynatılır

kaynama işlemi bittiginde otlar eklenip karıştırılıp kapagı kapatılır demlenme işlemi için beklenir

iç malzemesi hazır

yaprakları düz zemine serip kalın sapları bıçak yardımı ile çıkartılır orta boy çok büyük olmayan yapraklara 1 tatlı kaşığı dolusu iç malzeme saç kısmına gelecek şekilde eklenir ve yanlardan kapatmak sureti ile uca doğru sarılır. Yaprak sarmasından büyükçe lahana sarması gibi tamamı sarılır orta boy tencereye dizilir: Üzerine orta boy pasta tabaklarınızdan biri ile kapatıp en son biraz zeytin yağı ve 2 su bardağı kadar sıcak su eklenip kapagı kapatılır.

Sevginizi katarak, kısık ateşte 45 dk kontrollü (dibi yanmasın) şekilde pişirilir soğuması beklenip isteğe bağlı sarımsaklı yogurt ve en üstüne salça veya toz biber ile renk katıp süsleyebilirsiniz.

Fotoğraflarımda yardımcı olacaktır.

Afiyetler olsun, Başarılar

 

 
Toplam blog
: 23
: 435
Kayıt tarihi
: 12.11.07
 
 

 Öğrenmek, birşeyler paylaşmak adına Milliyet Blog'dayım. ..