- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pazı sarma
Eliniz lezzetliyse ve özenerek severek yapıyorsanız hiç bir yemek kötü olmaz
Malzemeler:
1 bağ pazı yapragı
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
yarım su bardağı pilavlık pirinç
yarım su bardağı zeytin yağı
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşıgı karabiber
arzuya göre 1 çay kaşığı pul biber
bir miktar kıyılmış maydanoz ve dere otu
Yapılışı :
Pazı yaprakları güzelce yıkanır,
bir kaba alınıp üzerine geçecek kadar kaynar su ilave edilir
5 dk suda bekletilip süzülüp soğumaya alınır
pirinç ve bulgur güzelce yıkanır ılık suda bir müddet beklenir
bekleme işlemi sırasında soğanlar yemeklik doğranır
pirinç ve bulgur süzülür
tavaya zeytinyağı ve yemeklik dogradıgımız soğanlar eklenip sote edilir
üzerine salçalar ilave edilir salça kokusu çıkınca
pirinç ve bulgur ilave edilir karıştırılır
2 su bardağı sıcak su ilave edilir baharatları ilave edilip 5 dk kaynatılır
kaynama işlemi bittiginde otlar eklenip karıştırılıp kapagı kapatılır demlenme işlemi için beklenir
iç malzemesi hazır
yaprakları düz zemine serip kalın sapları bıçak yardımı ile çıkartılır orta boy çok büyük olmayan yapraklara 1 tatlı kaşığı dolusu iç malzeme saç kısmına gelecek şekilde eklenir ve yanlardan kapatmak sureti ile uca doğru sarılır. Yaprak sarmasından büyükçe lahana sarması gibi tamamı sarılır orta boy tencereye dizilir: Üzerine orta boy pasta tabaklarınızdan biri ile kapatıp en son biraz zeytin yağı ve 2 su bardağı kadar sıcak su eklenip kapagı kapatılır.
Sevginizi katarak, kısık ateşte 45 dk kontrollü (dibi yanmasın) şekilde pişirilir soğuması beklenip isteğe bağlı sarımsaklı yogurt ve en üstüne salça veya toz biber ile renk katıp süsleyebilirsiniz.
Fotoğraflarımda yardımcı olacaktır.
Afiyetler olsun, Başarılar