Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Pırasalı Şiveydiz

Pırasalı Şiveydiz
 

Alıntı


MALZEMELER

250 GR KUŞBAŞI DANA ETİ

BİR SU BARDAĞI AKŞAMDAN ISLATILMIŞ NOHUT

1 KG PIRASA

3 DİŞ SARIMSAK

200 GR YOĞURT

1 ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

I YEMEK KAŞIĞI KURU NANE

TUZ

Akşamdan ıslatılan nohut, parça etle beraber tencerede, üzerini geçecek su kadar ilave edilerek yarım saat kaynatılır, ( bu sure 45 dk olabilir, etin sertliği veya nohutun sertliğine göre )

Su ısıtıcısında ise sıcak suyumuz hazır olmalı ki, biz hanımlar bunu her zaman da yapıyoruz.

Haşlanan et, nohut ve rendelenmiş 3 diş sarımsak karışımlı yemeğin yarım saat sonra tadına bakarak, bir çay kaşığı tuzu ilave edin, öncesinde tuz ilave edildiğinde et sertleşecektir, bundan dolayı haşlandıktan sonra tuzu ilave edin. Ardından da yıkanıp bir santimlik halka şeklinde doğranan pırasaları ilave edin, arada tahta kaşıkla karıştırın.

15 dk sonra tadına bakıp, arzu edilen suyunu ve tuzunu ayarlayın.

Ocağın altını kapatıp yemeği 30 dk dinlendirin, yoğurdu derin bir kasenin içerisinde yemeğin kendi öz suyuyla ya tahta kaşıkla, veya el mikseriyle çırpıp, tencerenin içerisine dökerken tahta kaşıkla karıştırın.

Küçük çay bardağı ayçicek yağının içerisine koyulan bir yemek kaşığı kuru nanenin rengi hafif döndüğünde hemem ocağı kapatın, ve yemeğin üzerine ilave edin. Afiyet olsun. Memleketim Gaziantep'in sevdiğim bir yemeği, sevgiyle..

 

 

Not:  Yemeğin altını kapattıktan sonra, zamanın geçmesi, yoğurdun kesilmemesi içindir. Yağ tercihi küçük çay bardağı, azaltmanız size kalmış, kuru naneyi yağda yakıp yeşil rengini kaybetmeyiniz :)

 

  

 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..