Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '11

 
Kategori
Siyaset
 

Pirinç pilavı

Pirinç pilavı
 

Gel, pirincin taşlarını ayıkla Kemal, pilav pişireceksin.. Perhiz için lahana turşusunu beceremedin, bakalım pilav hazırlayabilecek misin?.. 

Dönüşü yoktur siyaset kulvarında söylenen sözlerin.. Sinyal verip de sollayamazsınız. "U" dönüşü zaten yapamazsınız.. Nasıl duruş sergiliyorsanız aynen devam etmek zorundasınız yolunuza.. 

Özgürlük ve Demokrasi adına, ya Haberal-Balbay ya da yemin etmeyiz argumanıyla dayatmalı sürecinizi devam ettiriyorsunuz.. 

"Nereye kadar?" diye sorulduğunda, erken genel seçimi bile göze aldığınızı söylüyorsunuz. Üstelik iki hafta önce seçimden çıkan bir ülkede.. 

Özgürlük ve Demokrasi hepimizin ilkeleri dir parlamento şemsiyesi altında. Siz yemin etmezseniz ne önerge sunabilirsiniz, ne de komisyon'da olabilirsiniz. 

CHP'deki gündem, Haberal-Balbay gündeminden çıkmış, Kılıçdaroğlu gündemi şeklinde değişmiştır..Muhasebe işleminde yapılan bir yanlışı düzeltmek için rakamların üzerine iptal çizgisi çizip doğru rakamı yazabilirsiniz ama siyaset hata kabül etmiyor.. 

Bugün Erdoğan hükümeti kurmak için Gül tarafından görevlendirildi. Hükümet kuruluyor. Meclis başkanı MHP'den seçilirse siz ana muhalefet partisi olarak meclisin hangi köşesinde durmayı yeğliyorsunuz. 

Üzülüyorum. Elbette Demokrasi içinde bi şekilde çözüm bulunacaktır ama karizman çizilecek, CHP kaybedecek.. Tecrübeli bir politikacı aday seçiminde öngörülerini sağlıklı yapmak zorunda dır.. Her şeyi anladım da siyasetin duaye Demirel'in Haberal üzerindeki ısrarını anlamış değilim.. 

Derin siyaset bilimciler mi yönlendiriyor meclisi sorusunu hep aklımda tutuyorum.. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..