Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '15

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Plajda ilginç olaylar

Plajda ilginç olaylar
 

plajlarda görevliler olmalı (görsel netten)


Ankara’dan gelen misafirlerimi plaja götürdüm. Belediyenin yaptırdığı güzel köprüden geçerken ilginç görüntüler başladı. Bu köprü altından yelkenli ve büyük teknelerin geçtiği çatı şeklinde büyük geniş bir köprü. Köprünün giriş ve çıkışına bisiklet ve motosiklet giremez yazı ve levhaları konmuş. Ama dinleyen kim, adam arkasına eşini 2 çocuğunu bindirmiş köprüden geçmeye geldi. Tam o sırada müdahale ettim ve: “Kardeşim uyarı yazısını ve levhasını görmediniz mi? Bakın 50 metre ileriden plaja ulaşırsınız üstelik altınızda motor var 3 dakika sürmez sizler köprünün bazı yerlerini kırmışsınız yazık değil mi? Verilen cevap: “Size ne manyak mı ne” basıp köprüden uçarcasına gitti ve hızını alamayıp köprü çıkışındaki kaktüs ağaçlarına çarptı ve yaralandılar, işte kurallara uymayanların cezası.

Plaja geldik 3 tane genç hareketleri normal değil herhalde uyuşturucu almışlar. Kumlara hasırlarımızı serdik oturuyoruz, önümüzde pırıl, pırıl bir deniz insanlar neşe içinde yüzüyorlar. Gençlerden birisi mayosunu açıp içine bakıp bakıp sırt üstü düşüyor, biraz sonra tekrar aynı hareketi yapıyor. Etraftakiler bakıp gülüşüyorlar. Yanından pantolonu aldı güya bacaklarına giyecek, ama kendisinde değil pantolonu iki koluna takıyor, kollarını bacakları sanıyor. Bu hareketi birkaç kere tekrarladı bir türlü pantolonu giyemedi. Yanımızda komşumuz bir aile var komik insanlar, bayan eşine şaka olarak Hamza( Aslında beyin ismi Semih) dedi, eşi onların yanından geçerken: Pantolonu giyemeyen genç: “ Hamza abi pantolonumu giydirsene” deyince kahkahalar koptu. Komşum gülüp geçti.

Diğer bir tablo: Her gün plajda battaniyesine sarılıp yatan yine kafayı çekip uyuyan saçı sakalına karışmış birisi var. Bizden 4 şezlong ileride, yanında torba içinde rakı ve bira şişeleri var. Uyanınca kalkıp battaniyesinin kumlarını silkeliyor katlıyor ve bir sigara yakıyor. Sigarayı bitirince izmaritini denize arıyor, sonra herkesin güzünün önünde denize işiyor. Sinirleniyorum beyleri ikaz ediyorum ve : “Gidip şu serseriyi uyarın yoksa ben gideceğim” diyorum, beyler gidip konuşuyorlar, cevap: “Tuvalet yok ne yapayım altıma mı edeyim.” Halbuki biraz ileride tuvalet var ama görecek durumu yok. Yabancı turistler bu manzaraları hayretle izliyorlar. Aslında plajları denetleyen görevliler olmalı, bu tip insanların plajlara girmelerine mani olmalı. Bu Ülke bizim sahip çıkmamız gerek.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..