Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Puslu siyasi ortam ve karanlık aydınlar (!)

Puslu siyasi ortam ve karanlık aydınlar (!)
 

Temiz siyaset özlemi !


Bazı aydınlar (!) puslu ortamı sever!

Aslında şu puslu  siyasi ortam, bazı gerçeklerin netleşmesine ortam hazırlıyor. 30 yıldır  terörle mücadele misyonu olan Hükümet, terör örgütününü lideri ile " barış " adına görüşme yapabiliyor.

Silahlı terör örgütünü destekleyen ve hatta ondan doğrudan emir alan bir parti meclise girebiliyor.

Terörist başının hücresine televizyon koymanın her mahkum için yasal bir hak olduğunu belirtebiliyor B.ARINÇ gibi duygusal şahsiyetler.

Terörist başının kardeşi, ziyaret dönüşü açıklama yaparak,  " Abim televizyona ihtiyacı olmadığını söylemiş ama müdür bey çok ısrarcı olmuş " diyerek ortada dönen dolaplara dair ipucu verebiliyor.

Bu puslu ortamda bazı karanlık aydınlar (!) içlerindeki gizli kalmış , bastırılmış fikirlerini kusmaya başlıyor. Terör örgütü liderinin partinin başına geçmesi gerektiğini savunabilecek, bizim doğu illerimizden " kürdistan " diye bahsedebilecek küstah cesaretini bulabiliyorlar.

Sessiz çoğunluk, ses vermeye başladığı anda, bu KARANLIK ( sözde ) AYDINLAR (!) köşe bucak sığınacak yer arayacak utançlarından.

Ama sular durulduğunda, puslu siyaset güneşe kavuştuğunda, daha yüzsüz olanları da o dönemki rüzgara kapılıp, milliyetçilikten, ortak gelecekten, milli değerlerden bahsedecek. Ve belki yeni karaktersiz fikirler ortaya atacaklar.

Halbuki, hiç düşünmeden verilen romantik tepkisel beyanatlar yerine, önce milli birlik ve bütünlük gözetilse, sonrasında terörün bulandırdığı ve kirlettiği siyasi ve gündelik hayat temizlense, ve sorunlar da bu berrak siyasi ortamda tartışılsa ... İşte doğruya ulaşmak o zaman daha mümkün olur...  

İşte o zaman sade vatandaşın " kürtçe " istediğinin ardında bölücülük, ayrılıkçılık olmadığına emin olunur. İşte o zaman bir virüs gibi doğunun bünyesine işleyen içten pazarlıklı kanemici hücrelerden arınmış, masum istekler haline dönüşür ... 

Masum istekler için, önce masum olmak gerekir ...  Halk masumdur ...

Masum olmayanlar, o bölgeyi ihmal edenler, gerekli aidiyet duygusunu aşılayamayanlar, kan emici istismarcı siyasi virüslerin üremesine uygun puslu ve bulanık ortama izin verenlerdir.

Bu siyasi zehre karşı panzehir, bizim geçmişten gelen milli birlik ve bütünlük geleneğimizdir ...

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..